Tillgänglighet på museet

Eftersom vi vill vara ett museum för alla försöker vi ständigt att förbättra tillgängligheten. Så låt oss veta vad det är du saknar. Då kanske vi kan åtgärda det till ditt nästa besök eller kanske hjälpa dig med en gång.

Bemanning

Museet är alltid bemannat med en museivärd och en receptionist. Du träffar receptionisten i receptionen som ligger i anslutning till museets butik, nedanför en av våra stora trappor i mitten av entréplan. Värden är vid informationsdisken som är placerad framför en stor välvd vägg i museets mitt. Obs! Både receptionen och informationsdisken saknar hörselteknisk utrustning.

Toaletter

 

I gatuplan finns museets tre toaletter; varav en är bredare och anpassad för eldriven rullstol. Den är också försedd med ett skötbord för mindre barn. Nycklar till toaletterna finns vid informationsdisken, som ligger i anslutning till entrén.

Ytterkläder

Använd gärna klädhängarna i garderoben eller de låsbara skåpen. Garderoben hittar du i entréplan men observera att den är obevakad.

Ta dig till och från museet

Hit tar du dig till fots eller med hjälp av hjul. Längst ner på sidan Besök oss berättar vi om  bussar, tåg och parkeringar.

Syntolkning och tillgängliga konstverk och föremål

I utställningen ”Följa John” finns syntolkning av utställningens rum samt utvalda konstverk. Dessa finns även som taktila tavlor. Utklädningsdockor och 3D-skulpturer finns att låna – för att uppleva fler delar av utställningen för den som har en synskada eller annan funktionsnedsättning.

Den syntolkade utställningen lyssnar du till via webbappen OnSpotStory (nytt fönster). Ingen installation behövs.

Kontakta besöksservice för mer information.

Ta dig fram på museet

Museets båda ingångar når du från gatuplan. Gångvägarna framför entréerna är framkomliga. Där tar du dig in genom automatiska skjutdörrar som är befriade från trösklar. Huvudentrén som vi delar med…

Läs mer
Stor entrè till Jönköpings läns museum

Hjälpmedel

Högtalare och hörslinga Alla våra offentliga lokaler har högtalare. Hörslinga finns i den blå, den gröna och de vita utställningssalarna på övre plan. Syntolkning och teckentolkning ? beställ vid behov…

Läs mer
Rullstol