Tillgänglighet på museet

Eftersom vi vill erbjuda ett museum för alla försöker vi ständigt att förbättra tillgängligheten. Så låt oss veta vad det är du saknar. Då kanske vi kan åtgärda det till ditt nästa besök eller kanske hjälpa dig med en gång.

Bemanning

Museet är alltid bemannat med en museivärd och en receptionist. Du träffar receptionisten i receptionen som ligger i anslutning till museets butik, nedanför en av våra stora trappor i mitten av entréplan. Värden är vid informationsdisken som är placerad framför en stor välvd vägg i museets mitt. Observera att både receptionen och informationsdisken saknar hörselteknisk utrustning.

Toaletter

Dörrar till tre toaletter varav en är bred

I gatuplan finns museets tre toaletter; varav en är bredare och anpassad för eldriven rullstol och försedd med skötbord för mindre barn.

Ytterkläder

Använd gärna klädhängarna i garderoben eller de låsbara skåpen. Garderoben hittar du i entréplan men observera att den är obevakad.

Ta dig till och från museet

Hit tar du dig till fots eller med hjälp av hjul. Längst ner på sidan Besök oss berättar vi om  bussar, tåg och parkeringar.
Besök oss >

Stor entrè till Jönköpings läns museum

Ta dig fram på museet

Museets båda ingångar når du från gatuplan. Gångvägarna framför entréerna är framkomliga. Där tar du dig in genom automatiska skjutdörrar som är befriade från trösklar. Huvudentrén som vi delar med…

Läs mer
Två rullstolar

Hjälpmedel

Högtalare och hörslinga Alla våra offentliga lokaler har högtalare. Hörslinga finns i alla utställningssalar på övre plan samt på nedre plan i Gula salen och Verkstad 1. Syntolkning och tecken…

Läs mer