Tillgänglighet på museet – Jönköpings läns museum

Tillgänglighet på museet

Eftersom vi vill vara ett museum för alla försöker vi ständigt att förbättra tillgängligheten. Så låt oss veta vad det är du saknar. Då kanske vi kan åtgärda det till ditt nästa besök eller kanske hjälpa dig med en gång.

Bemanning

Museet är alltid bemannat med en museivärd och en receptionist. Du träffar receptionisten i receptionen som ligger i anslutning till museets butik, nedanför en av våra stora trappor i mitten av entréplan. Värden är vanligtvis vid informationsdisken som är placerad på vänster sida i slutet av huvudingångens entréhall. Obs! Informationsdisken är inte alltid bemannad. Både receptionen och informationsdisken saknar hörselteknisk utrustning.

I anslutning till entréhallen finns garderob för ytterkläder samt toaletter.

Toaletter

 

I gatuplan finns museets tre toaletter; varav en är bredare och anpassad för eldriven rullstol. Den är också försedd med ett skötbord för mindre barn. Nycklar till toaletterna finns vid informationsdisken, som ligger på vänster sida i slutet av entréhallen.

Ytterkläder

Använd gärna klädhängarna i garderoben eller de låsbara skåpen. Garderoben hittar du i entréplan. Observera att den är obevakad.

Ta dig till och från museet

Hit tar du dig till fots eller med hjälp av hjul. Längst ner på sidan Besök oss berättar vi om  bussar, tåg och parkeringar.

Tillgänglighet och syntolkning

I utställningen Följa John finns syntolkning av utställningens rum samt utvalda konstverk. Dessa finns även som taktila tavlor. Utklädningsdockor och 3D-skulpturer finns att låna i receptionen, för att uppleva fler delar av utställningen för den som har en synskada eller annan funktionsnedsättning.

Även den stadshistoriska utställningen som finns i Arkivhuset (ingång via Stadsbiblioteket) finns syntolkad.

Lyssna till syntolkning av utställningarna i webbappen OnSpotStory (nytt fönster). Ingen installation behövs.
Du kan också scanna QR-koden nedan för att komma till syntolkningen.

QR-kod som länkar vidare till webbappen OnSpotStory för Jönköpings läns museum

 

Ta dig fram på museet

Två entréer Museets båda ingångar når du från gatuplan. Gångvägarna framför entréerna är framkomliga. Där tar du dig in genom automatiska skjutdörrar som är befriade från trösklar. Huvudentrén som vi…

Ta dig fram på museet
Grå byggnad med glaspartier på framsidan. Ovanpå taket sitter bokstäver som bilder orden arkiv, bibliotek, museum,.

Hjälpmedel

Högtalare och hörslinga Alla våra offentliga lokaler har högtalare. Hörslinga finns i den blå, den gröna och de vita utställningssalarna på övre plan. Syntolkning och teckentolkning: beställ vid behov Har…

Hjälpmedel
Rullstol