Hjälpmedel – Jönköpings läns museum

Hjälpmedel

Högtalare och hörslinga

Alla våra offentliga lokaler har högtalare. Hörslinga finns i den blå, den gröna och de vita utställningssalarna på övre plan.

Syntolkning och teckentolkning: beställ vid behov

Har du behov av syn- eller/och teckentolkning? Vi saknar permanent syn- och teckentolkning men beställer det till dig om du låter oss veta det i god tid.

Tillgänglighet och syntolkning

I vår utställning Följa John som pågår tills vidare, finns syntolkning av utställningens rum samt utvalda konstverk. Dessa finns även som taktila tavlor. Utklädningsdockor och 3D-skulpturer finns att låna i receptionen, för att uppleva fler delar av utställningen för den som har en synskada eller annan funktionsnedsättning. Även den stadshistoriska utställningen i Arkivhuset (som nås via Stadsbibliotekets entré) är syntolkad.

Lyssna till syntolkningen av några av våra utställningar i webbappen OnSpotStory (nytt fönster). Ingen installation behövs. Du kan också scanna QR-koden nedan för att komma till syntolkningen.

QR-kod som länkar vidare till webbappen OnSpotStory för Jönköpings läns museum

Kontakta besöksservice för mer information: Telefon 036-30 18 00 eller E-post besoksservice@jkpglm.se

Starka dofter/blinkande ljus

Om någon av våra salar kommer innehålla starka dofter eller blinkande ljus kommer vi informera om det vid ingången till salen. Vi uppmanar dig och andra besökare att komma doftfria.

Låna en rullstol

Behöver du en rullstol eller rullator vid ditt museibesök så har det för utlåning. Både rullstol och rullator finns i garderoben i entréplan. Du kan också be personalen i reception om hjälp.

Ledarhundar är välkomna

Vi vill att människor med allergi och astma också ska kunna besöka museet. Därför får du inte ta med din katt, hund, fågel eller något annat husdjur in på museet. Ledarhundar är däremot välkomna.

Logotyp för Jönköpings läns museum

Besöksservice

Besöksservice

Lokaluthyrning, bokning av visning och frågor kring museibutiken