Hjälpmedel

Högtalare och hörslinga

Alla våra offentliga lokaler har högtalare. Hörslinga finns i den blå, den gröna och de vita utställningssalarna på övre plan.

Syntolkning och teckentolkning – beställ vid behov

Har du behov av syn- eller/och teckentolkning? Vi saknar permanent syn- och teckentolkning men beställer det till dig om du låter oss veta det i god tid.

Syntolkning och tillgängliga konstverk och föremål

I vår utställning Följa John som pågår tills vidare, finns syntolkning av utställningens rum samt utvalda konstverk. Dessa finns även som taktila tavlor. Utklädningsdockor och 3D-skulpturer finns att låna – för att uppleva fler delar av utställningen för den som har en synskada eller annan funktionsnedsättning.

Den syntolkade utställningen lyssnar du enkelt till här via webbappen OnSpotStory (nytt fönster).

Kontakta besöksservice för mer information: Telefon 036-30 18 00 eller E-post:besoksservice@jkpglm.se

Starka dofter/blinkande ljus

Om någon av våra salar kommer innehålla starka dofter eller blinkande ljus kommer vi informera om det vid ingången till salen. Vi uppmanar dig och andra besökare att komma doftfria.

Låna en rullstol

Behöver du en rullstol eller rullator vid ditt museibesök så har det för utlåning. Både rullstol och rullator finns i garderoben i entréplan. Du kan också be personalen i reception om hjälp.

Ledarhundar är välkomna

Vi vill att människor med allergi och astma också ska kunna besöka museet. Därför får du inte ta med din katt, hund, fågel eller något annat husdjur in på museet. Ledarhundar är däremot välkomna.