För lärare – Jönköpings läns museum

För lärare

Välkommen till oss! Är du lärare och vill boka en visning? På Jönköpings läns museum kan vi erbjuda visningar som utgår från läroplansmålen för förskola, grundskola, gymnasium samt vuxenutbildning.

Boka en visning på Jönköpings läns museum.

Våra pedagoger har även bred erfarenhet i att anpassa visningarna för elever med särskilda behov. Vi erbjuder även visningar på lättare svenska för SFI. Med fokus på värdegrund utgår vi från konst och historia, där mänskliga rättigheter, barnkonventionen och de Globala målen finns med som en naturlig del i våra visningar och program.

Museets pedagogiska verksamhet kan vara ett komplement till ordinarie undervisningen. Våra visningar utgår från målen i respektive årskurs.

Varje termin arrangerar vi fortbildningstillfällen för pedagoger, där vi bjuder in föreläsare på teman som berör barn och unga. Dessa är kostnadsfria och öppna för alla.

Ladda ner foldern med vårt pedagogiska utbud.

Profilbild av Josefine Ottosson

Josefine Ottosson

Museipedagog

Utbud

Vi erbjuder visningar och program som utgår från läroplansmålen inom en rad olika ämnen, för förskola, grundskola gymnasium samt vuxenutbildning. Vid önskemål anpassar vi visningar för elever med särskilda behov….

Utbud
4 glasmuggar står på ett bord, i bakgrunden anas utställningsmiljön med porträtt och många detaljer

Gruppbesök på egen hand

Du och din klass är alltid välkomna att besöka länsmuseets utställningar under ordinarie öppettider. Boka alltid besök för er grupp, även om ni tar del av museet på egen hand….

Gruppbesök på egen hand
Två unga killar sitter på en bänk och pekar snett uppåt. En tjej går förbi i förgrunden. I bakgrunden en annan tjej som har hörlurar på och tittar på en skärm i utställningssalen.

Erbjudande bussresa

Gratis bussresa till länsmuseet OBS! Erbjudandet är nu fullbokat – vi hoppas återkomma med samma erbjudande 2024. Hösten 2023 bjuds 1000 elever på resan till Jönköpings läns museum, för att…

Erbjudande bussresa
Två ungdomars ryggar syns, de tittar på en surfplatta. Framför dem en leende pedagog.

Skapande skola

Skapande skola är ett bidrag för kulturinsatser i skolan, från förskoleklass upp till och med årskurs 9. Målet med skapande skola är att lyfta fram barns och ungdomars rätt till…

Skapande skola
Tre ungdomar samlade runt en station i utställningen Kampen i Tiden

Användbara länkar

Vi är övertygade om att dina elever är nyfikna på att lära sig mer inom olika områden. Här samlar vi länkar och olika uppgifter. Du hittar också mer här på…

Användbara länkar
Foton och en statyett av Viktor Rydberg skymtar i utställningsmonter