Ställa ut – Jönköpings läns museum

Utställningsansökan

Vi tar gärna emot förslag för vår utställningsverksamhet. Vi visar både kända och mindre kända konstnärer.

Så ansöker du

Vi tar endast emot utställningsförslag via formuläret på den här sidan. Vi kan inte ta emot förslagen via e-post eller telefon och vi har inte möjlighet att träffa alla som ansöker personligen.

Vi får in ett stort antal utställningsförslag varje år och endast ett fåtal av dessa ställs ut. Utställningsplanen är oftast fylld 2-3 år framåt. Vi tittar på inkomna förslag två gånger om året.

Sista ansökningsmånad inför nästa bedömningstillfälle är augusti 2024. Vi kontaktar alla sökande efter ansökningstidens slut, under hösten.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vanliga frågor

Du ansöker via formuläret längst ner på den här sidan. Vi har tyvärr inte möjlighet att ta emot ansökningar på andra sätt.
I första hand vill vi ha allt material digitalt, men vill du skicka in fysiskt material såsom fotoböcker, kataloger etc. som komplement till din ansökan via formuläret tar vi emot det. OBS! Vi har inte möjlighet att returnera insänt material. Skicka fysiskt material till: Jönköpings läns museum, Box 2133, 550 02 Jönköping. Ange ”Utställningsansökan” på paketet.
Ett grundkrav för att vi ska kunna visa utställningen hos oss är att ämnet stämmer överens med våra kärnvärden och museets grunduppdrag. Vi tar även hänsyn till: • storlek på utställning/antal verk • teknik/material • tilltänkt målgrupp • kopplingar till Jönköpings län
Vi kontaktar alla sökande efter ansökningstidens slut. Om vi är intresserade av att ställa ut ditt förslag så kontaktar vi dig för mer information och ett fortsatt samtal. Kontakten betyder inte automatiskt att vi kommer att visa din utställning. Om vi visar din utställning betalar vi ut utställningsersättning enligt MU-avtal.
Utställningar bokas minst 12 månader innan utställningsperioden börjar. Dock är utställningsplanen ofta fylld 2-3 år framåt.
Du som konstnär kommer i samråd med oss att leverera texter, pressbilder och annat material till marknadsföring och utställningsproduktion. Närvaro under installation av utställningen, pressvisning och invigning.

Ansökan om att ställa ut på Jönköpings läns museum

  Digitalt material

  Här kan du skicka in både en presentation samt bilder som hör till ditt utställningsförslag.

  Skicka in material

  Ladda upp bilder/material (max 15 filer).

  Max filstorlek per fil 2 MB, tillåtna filtyper: jpg, png, tif, pdf

  Externa länkar

  Ange om du vill externa länkar till hemsida, digitalt material eller annan dokumentation som beskriver ditt utställningsförslag.