En upptäcktsfärd – Jönköpings läns museum
Låda med diverse föremål

En upptäcktsfärd

Publicerat: 3 jan, 2013

Än så länge är det ganska lugnt här på museet. Det är många som fortfarande har semester, men i nästa vecka är vi igång igen i full fart. Igår passade jag på att kolla runt lite i ett av våra magasin, det är alltid lika spännande att gå på upptäcktsfärd!

Vi har några förvaringssektioner med utdragbara lådor, i lådorna finns föremål som inte passar att ha på öppna hyllor. Lite smått och gott. I en sektion har vi leksaker, dockserviser och inredningar till dockskåp, i en annan har vi knappar. Mängder av knappar. Men i den jag kollade i igår var det bland annat föremål som relaterar till folktro och seder. Väldigt intressant! De roligaste lådorna är nog de märkta med ”Diverse”, och vilken blandning det är! Bilden nedan är tagen ner i en sådan låda. Här finns nog lite av allt och bilden visar bredden i museets föremålssamling.

Underst ligger ett par ”gamla” 3D-glasögon (kan det vara 1980-1990?). Över det ligger en liten grej märkt ”Anno 1756”. Den användes till att suga upp överflödigt bläck när man skrev (det är en dyna på undersidan). Jag vill tillägga att det är väldigt få lådor som ser ut som denna, den här är ovanligt rörig. Av sakerna som ligger här var det få som är inmärkta. Att ett föremål är inmärkt innebär att det har fått ett individuellt nummer, då kan vi hitta det i våra register och förhoppningsvis få lite mer bakgrund till föremålet.

Låda med diverse föremål

Nästa vecka blir det full fart här igen, det är bara två månader kvar tills vi öppnar och det är mycket som ska göras till dess. Det blir roligt!

/Stina

i Information


Kategorier

Kontaktuppgifter
Bild saknas.
Jönköpings läns museum

Informationsdisk