Kampen i tiden – Jönköpings läns museum
Logotyp bestående av färghjul i rött, lila, blått, grönt och gult. I mitten står texten

Kampen i tiden

En utställning om Jönköpings läns historia

37 människor. 37 livsöden som alla bär minnen med livsavgörande ögonblick. Helt nära våra trakter. Eller långt bort i främmande land. Erfarenheter och händelser som lett fram till vårt gemensamma nu. Stort och smått. Ljust och glatt. Svårt och sånt. Så som livet och historien är.

Hela utställningen, från idé till färdig gestaltning har producerats tillsammans med länets barn och unga. Utställningen är en del av länsmuseets basutbud och visas tills vidare.

Kampen i tiden – både ett spel och en utställning

Du som är van vid digitala och analoga spel känner snart igen dig. Är du mer ovan lär du dig snabbt. I vårt spel är alla historiska vinnare.

I spelet som är en del av Kampen i tiden, navigerar du genom berättelser om kunskap, arbete, kropp, plats och makt. I ord och bild, med ljud och film. Ledtrådar hjälper dig att hitta rätt. Bland fornfynd och hattar, filar och flaggor rör sig utställningen mellan födelse och död.

Om du lyckas, öppnar sig flera utmaningar efter hand. Där du får kraft att fördela i slutet: vad är viktigast för dig? Ditt val ger dig tre historiska vänner att fortsätta inspireras av. Människor vars kamp liknar din.

Spela själv eller tillsammans – valet är ditt.

 

Vid bokade visningar

Under de tider vi har bokade visningar och skolklasser, kan en utställning vara tillfälligt avstängd för övriga besökare.
Planerar du att besöka en specifik utställning eller önskar se ett speciellt konstverk – kontakta alltid Besöksservice innan för besked: 036-30 18 73 eller besoksservice@jkpglm.se

Information
Biljett ikon
Kostnad: Fri entré
Klocka ikon
Öppettider Följer museets öppettider
Kalender ikon
Startdatum: tisdag, 6 apr. 2021
Plats ikon
Plats: Dag Hammarskjölds plats 2, Jönköping

Ingår i kategori

Kontaktuppgifter
Symbolen för museets logotyp.
Besöksservice

Besöksservice