Vernissage: Förpackad – Jönköpings läns museum
Konstnären Mattias Käll har fotat orange sopsäckar som ligger utspridda i ett sommarlandskap. Över hänger en mörkare himmel och i bakgrunden skymtar skogen.

Vernissage: Förpackad

Välkommen till vernissage för utställningen Förpackad! I samband med vernissagen sker en performance med konstnären Mattias Käll, som promenerar genom Jönköping bärandes på orange sopsäckar fyllda med förpackningsplast.

Performance

Konstnären startar vid Hoppets torg kl. 11:30. Därefter promenad längs Smedjevägen, för att svänga upp på Hovrättsgatan och därefter nå länsmuseet.
Ungefär kl. 11:45 går Mattias ett varv i museet innan han går in i utställningen med alla sopsäckar. Han avslutar med att hänga upp plastpåsarna på en skulptur.

Invigning

Vid kl. 12 inviger Magnus Jonsson, kulturutvecklingschef på Region Jönköpings län utställningen. Efterföljande samtal mellan Mattias Käll och Åsa Nilsson Dahlström, fil.dr i kulturantropologi och universitetslektor i globala studier vid Jönköping University.

Utställningen Förpackad

Utställningen Förpackad handlar om oss alla, som civilisation, som kollektiv och enskilda individer. Vad händer med det vi producerar?

Mattias Käll är en konstnär som arbetar med frågor inom klimat- och miljö genom fotografi, installationer och performance. I utställningen Förpackad undersöks människans relation till förpackningsplast. Mycket av det vi idag köper har en förpackning, ofta av plast. Plasten är ett flexibelt och formbart material, som är mycket slitstarkt och tåligt. Så tåligt att det blir ett problem när material som håller i flera hundra år ska in i naturens kretslopp.

Information
Biljett ikon
Kostnad: Fri entré
Kalender ikon
Startdatum: lördag, 1 juni 2024
Klocka ikon
Starttid: 11:45
Varaktighet ikon
Pågår ca: 1 timme
Plats ikon
Plats: Dag Hammarskjölds plats 2, Jönköping

Ingår i kategori

Kontaktuppgifter
Symbolen för museets logotyp.
Besöksservice

Besöksservice

medarbetare
Jonas Nilsson

Producent konst