Att konservera färska bär, frukt och svamp är ett välbeprövat sätt att bevara sommarns och höstens smaker för att kunna njuta av framåt vintern och minnas tillbaka. Lite samma som…
Del 5: Vad gör konservatorn? Idag får ni ta del av sista delen i länsmuseets bloggserie om begravningsvapen. Idag beskriver vi konservatorns bevarandearbete och tanken bakom det. Man kan vara…
Del 4: inventering ger kunskap om beståndet I Kristdala kyrka finns några av landets äldsta vapensköldar som man tror härrör från 1380-talet och ätten Svinekula. Det mesta som är…
Del 3: Släktvapnet – ett varumärke in i döden Här kommer tredje delen om begravningsvapen! Idag tittar vi på hur föremålen ser ut och lite kring det heraldiska formspråket. Varje…
Del 2: Begravningsvapen är ett samlingsnamn för flera typer av föremål Nu fortsätter bloggserien om begravningsvapen! I förra delen berättade jag om sammanhanget begravningsvapnen tillverkades för. Idag skall vi reda…
Del 1: Att leva och dö med stil I år kommer många att tillbringa sin semester på hemmaplan. Kanske funderar ni då på att besöka en och annan kyrka? Gör…
Fyll i din e-post för att ta del av våra nyheter!