Från bokhyllan – ingenting för vegetarianer
Publicerat: 12 dec, 2012Inte kunde jag motstå en ny upplaga av boken med den smaskiga titeln Korvboken, av Karl-Olov Arnstberg och Anders Björklund. Hjälpbreda och kulturhistoria, och det är väl kulturhistorian som blir intressant för mig. Korv har jag inte försökt göra på många år och lär nog aldrig ge mig in på det igen. Kladdigt! Inte värt besväret.
Och nog håller boken vad den lovar – historia, kulturhistoria, recept – man kan ju läsa dem i alla fall … och en korv- och baconpaj är kanske inte helt fel.
Här är i alla fall ett recept som jag nog aldrig kommer att följa:
Pajala Sunrise
Tag ett hyfsat rent glas.
Häll upp en tredjedels kvarting.
Skär en skiva falukorv.
Snitta skivan från mitten och utåt.
Garnera glaset med korven.
/Karin, bibliotekarie
i Information
Kategorier
Kontaktuppgifter
Karin Kristoffersson
Bibliotekarie