Cr3ative Studio: Per Fhager – Jönköpings läns museum
Profilbild Per Fhager

Cr3ative Studio: Per Fhager

Testa olika tekniker och undersök sambandet mellan pixlar och stygn tillsammans med konstnären Per Fhager.

Workshopen börjar med en genomgång av utställningen. Sedan går vi tillsammans ner till verkstäderna för att fortsätta. Där kommer vi prova på olika broderitekniker, undersöka betydelsen av färgval och sambandet mellan pixelgrafik och stygn.

Workshopen är gratis, men du behöver anmäla dig på vår bokningssida. Antal platser är begränsat.

Obs! Vi tar ut en no-show-avgift på 100 kr om du som anmäld inte kommer. Avanmäl dig senast 24h innan aktiviteten via ditt bokningsmail eller hos Besöksservice.

Konstnären Per Fhager

Per Fhager (född 1980) arbetar med klassiskt heltäckande broderi, där han använder sig av motiv från TV-spel i sina verk. På Jönköpings läns museum är han aktuell med utställningen Soft Pixels.

Både hans intresse för hantverk och hans fascination för TV-spel har funnits med sedan uppväxten. När han under sin studietid bestämde sig för att göra ett stort broderi, baserades det på just en bakgrund från ett TV-spel. Rutnätet, strukturen som broderiet bygger på, var lätt översättbart till pixelgrafik och ett 100-årigt hantverk mötte TV-spel.

Vad är Cr3ative Studio?

Är du intresserad av att skapa konst men inte vet hur och var du ska börja? Kanske behöver du ett sammanhang eller inspiration att våga uttrycka dig på nya sätt? Då är Cr3ative Studio något för dig.

Cr3ative studio är en workshop-serie kopplad till våra konstutställningar.

Med två träffar per termin får en ung konstnär tolka något ur utställningen och sedan ha en workshop tillsammans med anmälda besökare. Workshoppen börjar med ett kort samtal i konstutställningen och sedan skapar gruppen i verkstäderna.

Alla träffar är gratis, men du behöver anmäla dig då platserna är begränsade.

Information
Biljett ikon
Kostnad: Fri entré
Kalender ikon
Startdatum: onsdag, 8 nov. 2023
Klocka ikon
Starttid: 17:30
Varaktighet ikon
Pågår ca: 2 timmar 30 minuter
Plats ikon
Plats: Dag Hammarskjölds plats 2, Jönköping

Ingår i kategori

Kontaktuppgifter
Symbolen för museets logotyp.
Besöksservice

Besöksservice

Porträttbild av Vera Zherdev
Vera Zherdev

Museipedagog