Lådbilsrally med stor fanbase – Jönköpings läns museum
Lådbilsrally i Huskvarna stadspark

Lådbilsrally med stor fanbase

Publicerat: 13 jan, 2014

Lådbilsrally i Huskvarna stadspark

Lådbilsrally i Huskvarna stadspark 1955. Föraren av bilen heter Gunnar Forsberg. Foto: Conny Rich ateljé

I mitt dagliga arbete ingår bland annat att leta efter bilder till diverse olika beställningar. Häromveckan blev jag således uppringd av en man som efterfrågade en bild ur Conny Rich-boken. Jag visste direkt vilken bild det rörde sig om, och tänkte att det väl inte skulle vara så svårt. Lättare sagt än gjort. Jag har letat, och letat igen, igenom vårt digitala arkiv. Än så länge helt förgäves. Däremot snubblade jag över andra guldkorn.

Bilden på barnen vid lådbilsrallyt fångade mitt intresse direkt. Det är nästan så jag hör sorlet och skratten. Barnen på bilden är glada, det märks att de har roligt. Det är sommar och varmt. Var lådbilsrallyt en sommarlovsaktivitet? Jag tror det.

Jag funderar på om alla barnen som ser på bara är åskådare, eller om de kanske har en egen lådbil utanför bilden. Kanske ska de vara med och tävla?! Vidare undrar jag vem som vann rallyt? Pojken på bilden har till och med reklam på sin bil. Kanske fick han särskild skjuts av andra barn, som också tyckte om just det tuggummit. Eller hade rentav alla deltagande bilar reklam.

Ibland hittar en inte det en tänkt sig, men ofta blir det bra ändå!

Maud Lagerborg, verksamhetsutvecklare bild

i Information


Kategorier

Kontaktuppgifter
Bild saknas.
Jönköpings läns museum

Informationsdisk