Arkitekten Per Rudenstam genomgick sin utbildning i slutet av 1950-talet. Tack vare hans bevarade arkiv kan vi få en inblick i hur studenterna tränades inför yrkeslivet med ritövningar och hemuppgifter….
Del 5: Vad gör konservatorn? Idag får ni ta del av sista delen i länsmuseets bloggserie om begravningsvapen. Idag beskriver vi konservatorns bevarandearbete och tanken bakom det. Man kan vara…
Vissa projekt jobbar man så länge med att man nästan glömmer hur mycket som är gjort. Ett slående exempel är det f.d. gästgiveriet Broarp öster om Eksjö. Den ideella föreningen…
När du köper en vara är den nästan alltid tydligt märkt med tillverkarens logotyp. På samma sätt kunde även en gravsten märkas för hundra år sedan. Detta är särskilt intressant…
En promenad på en landsbygdskyrkogård kan ofta upplevas som en introduktion till socknens historia. Här kan man kanske ana både platsens och invånarnas historia. Genom titlar på gravstenarna kan man…
Sent i går kväll passerade vi 100 000 visningar av vår blogg, vilket är fantastiskt roligt! Det härligt att så många uppskattar och följer våra berättelser från olika projekt, små…
Fyll i din e-post för att ta del av våra nyheter!