Just när man passerat järnvägsövergången vid infarten till samhället Björköby, står en byggnad som får en att vända på huvudet. Åtminstone om man är byggnadsantikvarie! Det är en f.d. direktörsvilla…
Ett porträtt skapat av den välkände konstnären Carl Larsson – det är länsmuseets senaste inköp till samlingarna. Men varför var det intressant att förvärva den här teckningen? Det nyförvärvade konstverket…
Arkitekten Per Rudenstam genomgick sin utbildning i slutet av 1950-talet. Tack vare hans bevarade arkiv kan vi få en inblick i hur studenterna tränades inför yrkeslivet med ritövningar och hemuppgifter….
Inför produktionen av vår nya basutställning Kampen i tiden var vi många som var aktiva i arbetet med att ta fram bakgrundsberättelser. Det skulle vara historier om personer som varit…
Del 5: Vad gör konservatorn? Idag får ni ta del av sista delen i länsmuseets bloggserie om begravningsvapen. Idag beskriver vi konservatorns bevarandearbete och tanken bakom det. Man kan vara…
Del 4: inventering ger kunskap om beståndet I Kristdala kyrka finns några av landets äldsta vapensköldar som man tror härrör från 1380-talet och ätten Svinekula. Det mesta som är…
Fyll i din e-post för att ta del av våra nyheter!