Öppen visning 18:00 – Familjen Bauers liv vid sjön Bunn – Jönköpings läns museum
Ett svartvitt foto där John Bauer ligger i gräset, iklädd kavaj samt med pipa i munnen. Han blickar in i kameran och stödjer huvudet med ena handen.

Öppen visning 18:00 – Familjen Bauers liv vid sjön Bunn

Följ med på en visning av fotoutställningen Vi bo i fullkomlig vildmark. I John Bauers konst är skogen central, landskapet något han skildrar ingående och använder som bakgrund för sina välkända sagoillustrationer. Vilken roll spelade hans närmaste omgivning i hur han skapade sin sagolika bildvärld?

Utställningen består av ett trettiotal fotografier främst tagna av konstnärsfamiljen själv, men även av andra fotografer som Calla Sundbeck. Vi får följa deras liv i och med naturen och även blicka in i den skapande processen – i ateljén och i skogen med trollen. Fotografierna ur samlingarna berikas genom länsmuseets stora brevsamling från familjen Bauer, som gör materialet levande.

Öppna visningar

Att gå med på en visning på Jönköpings läns museum ger dig så mycket mer! Ta möjligheten till en fördjupad upplevelse där konst- och kulturhistoria sätts in i ett sammanhang.

Samling vid informationsdisken i museets entré. Visningen pågår ca 30 minuter.
Fri entré och ingen föranmälan behövs.

Information
Biljett ikon
Kostnad: Fri entré
Kalender ikon
Startdatum: onsdag, 15 maj 2024
Klocka ikon
Starttid: 18:00
Varaktighet ikon
Pågår ca: 30 minuter
Plats ikon
Plats: Dag Hammarskjölds plats 2, Jönköping

Ingår i kategori

Kontaktuppgifter
Symbolen för museets logotyp.
Besöksservice

Besöksservice