En bronsskulptur med en smal gestalt omgiven av fyra pelare, stående på en grovhuggen stenplatta. I bakgrunden anas fler konstverk.

Vakna upp

Vakna upp – en ny verklighet står och knackar på vår dörr! I denna utställningen visas verk ur museets konstsamling som kan kopplas till hur livet såg ut innan och under pandemin, men också skildra hur livet kan upplevas därefter – om det blir ett efter.

Sverige och resten av världen har levt med Coronapandemins konsekvenser under flera år. Många har levt med restriktioner som i varierande omfattning och tidsperioder har förändrat vardagen för enskilda och för samhället i stort.

När ska allt bli som vanligt igen? Så har många tänkt. Men pandemin har förändrat vissa delar av samhället för alltid. Samtidigt har vi tillsammans hittat nya sätt att hantera både svåra och roliga saker. Hur ska denna nya ”verklighet” eller det nya ”normala” se ut? Nu finns chansen att förbättra det som innan pandemin fungerade mindre bra.

Globala orosmoln i form av till exempel konflikter och naturkatastrofer är ganska vanligt förekommande på nyheterna även här i Sverige. Hur kan politik, kultur och konst komma att se ut i en osäker och snabbt föränderlig värld? Ska allt fortsätta som vanligt, som om dagens samhälle består av Guld och gröna skogar, och kanske en dag tvingas Vakna upp ur en alltför tilltagen Efterfest?

Introduktion: Vakna Upp

 

Överst på sidan: ”Home for the future no 1” av konstnären Ola Gustafsson.

Information
Biljett ikon
Kostnad: Fri entré
Klocka ikon
Öppettider Följer museets öppettider
Kalender ikon
Nästa tillfälle: Imorgon, 10:00 - 19:00
Kalender ikon
Startdatum: Onsdag, 26 jan, 2022
Kalender ikon
Slutdatum: Söndag, 22 jan, 2023
Plats ikon
Plats: Dag Hammarskjölds plats 2, Jönköping

Ingår i kategori

Kontaktuppgifter
medarbetare
Jonas Nilsson

Producent konst