En person vänder ansiktet mot himlen och håller ut händerna.

I telefonen finns hela människan

De är svetsare, lärare, eller fotbollsspelare. De har barn. De har gått i skolan. De har varit förälskade. Minst av allt vill de vara flyktingar.

Upplev ”I telefonen finns hela människan” en utställning av Henrik Teleman, Zanab Witwit och människor som nyligen kommit till Sverige

Världen kommer till Sverige. Tusentals människor med olika sorters erfarenheter och olika begåvningar har sökt asyl här hos oss. Vad vet vi om dem? De är svetsare, lärare, dentaltekniker eller fotbollsspelare ? förälder, maka, make. ?Flykting? är bara en liten del av identiteten. Åtta museer från Malmö i söder till Uppsala i norr samverkar i projektet ?I telefonen finns hela människan?.

Under ett års tid har projektets initiativtagare Henrik Teleman samlat in bilder från smarta telefoner, och samtidigt intervjuat deras ägare. I bilderna och berättelserna, finns hela människan. Där finns all längtan och alla drömmar. Längtan och drömmar vi alla delar.

I telefonen finns hela människan ? en utställning av Henrik Teleman tillsammans med Zainab Witwit och människor som nyligen kommit till Sverige, i samarbete med Jönköpings läns museum, Kalmar läns museum, Folkets Konsthall, Malmö museer, Kulturparken Småland, Arbetets museum, Örebro läns museum, Upplandsmuseet och Gotlands museum. Finansierat av deltagande museer, Statens Kulturråd och PostkodLotteriets Kulturstiftelse.

Här kan du läsa mer om I telefonen finns hela människan >

Vernissage 15 juni kl. 16

Välkommen på vernissage då museichef Sergei Muchin och konstnär Henrik Teleman samtalar om utställningen.

Information
Biljett ikon
Kostnad: Fri entré
Kalender ikon
Startdatum: Fredag, 15 jun, 2018
Organisatör ikon
Arrangeras med: Henrik Teleman
Plats ikon
Plats: Dag Hammarskjölds plats 2, Jönköping

Ingår i kategori

Kontaktuppgifter
Bild saknas.


Bilder

En person vänder ansiktet mot himlen och håller ut händerna. Foto: Mustafa Safayee