Profilbild av Victor Egerbo

Respons

Ett möte mellan graffiti och en naiv konstsamling. En process som framöver kommer ta plats på museets väggar. I utställningen visas de färdiga verken, men innan ges även möjlighet att följa graffitikonstnären Victor Egerbos process – från inspiration till färdiga målningar.

Projektet Respons tar avstamp i museets naiva konstsamling. Syftet med projektet är att skapa nya konstverk, nya graffitimålningar i samspel med naiva konstverk ur museets samling. Detta för att se hur två olika konstdiscipliner kan samverka och ge respons sinsemellan, men samtidigt fungera som två åtskilda konstverk.

Konstnären Victor Egerbo har vid flera tillfällen besökt museet och tagit del av konstverk ur museets naiva samling, och därifrån hittat idéer till de egna konstverken. Inspirationen har främst hämtats bland tavlor, konst och föremål skapade av Gusty Olsson och Albert Ernfrid Persson. Genom Victors graffitimålningar kan vi få nya perspektiv på hur vi kan uppfatta och tolka konstverken i museets naiva konstsamling.

Victor Egerbo

Graffitikonstnären Victor Egerbo från Jönköping har under många år varit verksam som professionell graffitimålare. Han har skapat mängder av målningar och haft uppdrag över hela Sverige. Några av hans verk går bland annat att se på shoppingcentret Asecs, Öxnehaga centrum och Munksjöstaden.

Utställning

Victor Egerbo har skapat totalt fyra graffitimålningar. Från 26 maj finns tre av verken att se på den välvda väggen inne i museet, och en utomhus på museets fasad.

Information
Biljett ikon
Kostnad: Fri entré
Klocka ikon
Öppettider Följer museets öppettider
Kalender ikon
Nästa tillfälle: Idag, 10:00 - 17:00
Kalender ikon
Startdatum: Fredag, 26 maj, 2023
Kalender ikon
Slutdatum: Tisdag, 15 aug, 2023
Plats ikon
Plats: Dag Hammarskjölds plats 2, Jönköping

Ingår i kategori

Kontaktuppgifter
Symbolen för museets logotyp.
Besöksservice

Besöksservice

medarbetare
Jonas Nilsson

Producent konst