Reflections

Kjell Engman är en svensk glaskonstnär. Engman har sedan 1978 varit formgivare för Kosta Boda med ett färgglatt, lekfullt och humoristiskt uttryck.

I utställningsrummet svävar änglar av glas. Sagoväsen brinner i rött och orange. Det verkar som om de rör på sig. Djävulen lurar i ett hörn. Trolsk musik och gåtfulla ljud förflyttar besökarna till annan värld. Kjell Engmans värld. Vars utställningar oftast inte är några utställningar. De är storslagna föreställningar.

Det handlar om gott och ont. Om himmel och helvete. Musik, ljus och scenografi får glasskulpturerna att berätta sina historier.

Han är en multikonstnär som blandar högt och lågt precis som han vill. Han skapar utställningsrummet, musiken och ljussättningen själv. Det är en helhetskänsla han vill ge med sina fantasifulla skulpturer i starka färger. Han har satt upp föreställningar i bergrum och kraftverk, i Malmö Tobaksfabrik och i en gammal nedlagd skofabrik i Örebro. I Ebeltofts maltfabrik i Danmark ställde han ut på den trettiotvå meter långa vinden. Han strävar också efter att platsens historia och karaktär ska speglas och finnas med som element i föreställningen.

Kjell Engman
Reflections
12 dec 2020 – 21 feb 2021
Stora vita salen

 

 

Information
Biljett ikon
Kostnad: Fri entré
Klocka ikon
Öppettider Följer museets öppettider
Kalender ikon
Startdatum: Lördag, 16 jan, 2021
Kalender ikon
Slutdatum: Söndag, 28 feb, 2021
Plats ikon
Plats: Dag Hammarskjölds plats 2, Jönköping

Ingår i kategori

Kontaktuppgifter
medarbetare
Jonas Nilsson

Verksamhetsutvecklare, konst