Figur i glas som håller ett uppfällt paraply med sina båda händer

Reflections

Svävande änglar av glas. Sagoväsen brinner i rött och orange. Det verkar som om de rör på sig. Djävulen lurar i ett hörn. Trolsk musik och gåtfulla ljud förflyttar besökaren till annan värld. Kjell Engmans värld.

Kjell Engman är en multikonstnär som blandar högt och lågt precis som han vill. Det är Engman själv som skapat utställningsrummet, musiken och ljussättningen för att få till den helhetskänsla han vill förmedla med sina fantasifulla skulpturer i starka färger.

Tidigare föreställningar har han skapat på så udda platser som i bergrum, kraftverk och i en gammal nedlagd skofabrik.

Om glaskonstnären Kjell Engman

Engman är en glaskonstnär med gränslös fantasi och berättarglädje som får fritt utlopp i såväl bruks- som konstglas. 1972-73 studerade Kjell Engman vid KV:s konstskola i Göteborg, 1973-78 vid Konstakademin i Stockholm och 1981 vid Pilchuck Glass School Center i USA. Han hämtar inspiration från djurriket och musikens värld.

Engman arbetar ofta med större installationer där han även använder sig av element som ljud och ljus. Han är flitigt anlitad för offentliga utsmyckningar både nationellt och internationellt. Engman har sedan 1978 varit formgivare för Kosta Boda med ett färgglatt, lekfullt och humoristiskt uttryck.

Information
Biljett ikon
Kostnad: Fri entré
Klocka ikon
Öppettider Följer museets öppettider
Kalender ikon
Nästa tillfälle: Idag, 11:00 - 15:00
Kalender ikon
Startdatum: Lördag, 28 maj, 2022
Kalender ikon
Slutdatum: Söndag, 14 aug, 2022
Plats ikon
Plats: Dag Hammarskjölds plats 2, Jönköping

Ingår i kategori

Kontaktuppgifter
Symbolen för museets logotyp.
Besöksservice

Besöksservice