Tre foton: Det första visar ett ansikte som blir uppslukat av en skärm, det andra två händer med olika hudfärg vid ett schackbräde och den tredje en tjej med fjärilsvingar på ryggen framför en spegel.

Normstorm

Elever i några av kommunens högstadie- och gymnasieskolor har genom projektet Normstorm skapat konst som ifrågasätter normer. 

Är vår stad en tolerant, öppen, trygg och kreativ stad? I projektet Normstorm har elever diskuterat samhällets olika normer och värderingar och i det arbetet skapat normkritisk och konst. Resultatet visas på Jönköpings läns museum och i Juneporten. Motiven ställer frågor, väcker tankar och uppmuntrar till samtal och diskussioner kring normer och deras betydelse för jämställdhet och jämlikhet.

Medverkande

I årets utställning medverkar elever från Junedalsskolan, Ljud och Bildskolan LBS Jönköping och Per Brahegymnasiet.

Normstorm är ett samarbete mellan skolorna, Jönköpings kommun, Kvinno- & tjejjouren Jönköping, Mediacenter Jönköpings län och Jönköpings läns museum. Projektet har drivits i kommunen sedan 2012. Vill du veta mer om projektet – besök jonkoping.se/normstrom

 

Foto överst på sidan: ”Uppslukad” av Tea Börjesson, ”Vit börjar” av Nellie Telin samt ”Through A Butterfly´s eyes” av Alma Udin.

Information
Biljett ikon
Kostnad: Fri entré
Klocka ikon
Öppettider Följer museets öppettider
Kalender ikon
Startdatum: Onsdag, 21 apr, 2021
Kalender ikon
Slutdatum: Söndag, 29 aug, 2021
Organisatör ikon
Arrangeras med: Jönköpings kommun, Kvinno- & tjejjouren Jönköping, Mediacenter Jönköpings län
Plats ikon
Plats: Jönköpings läns museum, Dag Hammarskjölds plats 2, Jönköping

Ingår i kategori

Kontaktuppgifter
Josefine Ottosson
Josefine Ottosson

Verksamhetsutvecklare pedagogik

Symbolen för museets logotyp.
Besöksservice

Besöksservice