Utsnitt av en oljemålning som föreställer en tjej i linne och shorts som går på en skogsväg.

Länssalong 2022

Länssalong 2022 är den tolfte Länssalongen som visas på Jönköpings läns museum. En samlingsutställning som visar utvald konst av verksamma konstnärer med koppling till länet. Länssalongen arrangeras vartannat år av Jönköpings läns konstförening.

Det var många som sökte till årets länssalong. Lite drygt femhundra konstverk skickades in för bedömning och av dessa har 73 verk av 55 konstnärer valts ut till utställningen. Samtidigt visas även Ungdomens Vårsalong med 23 unga konstnärer, födda 2001 eller senare. Åldersspannet bland de utställande konstnärerna är stort med de äldsta konstnärerna födda 1937 och den yngsta så ung som 14 år.

Besökarna får uppleva två utställningar med verk i varierade uttryck och motiv samt i en mängd olika tekniker. Måleri av olika slag dominerar både på länssalongen och bland ungdomarna. Det visas även prov på en hel del skulpturer och objekt i olika material, både traditionella och mindre konventionella. Givetvis finns även exempel på fotokonst, teckningar och textila verk liksom verk i glas och grafik samt i intarsia.

De båda utställningarna cureras av Thomas Johansson, ägare av konstföretaget Axetart och tidigare chef för Vetlanda museum.

Introduktion till Länssalong 2022:

Jury 2022

Frida Johansson, konstnär
Caroline Gustafsson, utställningsproducent/curator, Borås konstmuseum
Dan Nilsson, ledamot i Jönköpings Läns Konstförenings styrelse

Jury för Ungdomens vårsalong

Karin Johansdotter, konstnär och konstpedagog
Veija Luukkonen, konstlärare

 

Länssalongen är ett samverkansprojekt mellan Jönköpings läns museum och Jönköpings läns konstförening med stöd av Region Jönköpings Län.

Överst: Del av oljemålning av Ofelia Giannini.

Information
Biljett ikon
Kostnad: Fri entré
Klocka ikon
Öppettider Följer museets öppettider
Kalender ikon
Startdatum: Lördag, 26 mar, 2022
Kalender ikon
Slutdatum: Söndag, 15 maj, 2022
Organisatör ikon
Arrangeras med: Jönköpings läns konstförening
Plats ikon
Plats: Dag Hammarskjölds plats 2, Jönköping

Ingår i kategori

Kontaktuppgifter
medarbetare
Jonas Nilsson

Producent konst