Illustrationer av Stina Wirsén i röda toner

Haute Papier

I utställningen Haute Papier presenteras Bea Szenfelds spektakulära pappersplagg vilka möter Stina Wirséns lustfyllda konstvärld.

I gränslandet mellan konst och mode möts de båda konstnärerna i en ömsesidig förkärlek för det analoga, för handens arbete och för det gemensamma arbetsmaterialet, papperet. Tillsammans skapar de en värld där konstbegreppet utvidgas och kreativiteten är oändlig.

Utställningen rymmer tredimensionella objekt, teckningar och målningar. Dessutom visar Szenfeld och Wirsén upp sina kreativa processer, deras arbetsbord exponerar allt från skisser, misslyckade alster och utkast till nya verk.

Bea Szenfeld

Bea Szenfeld, född 1972 i Polen, bor och arbetar i Stockholm. Hantverket tillsammans med hennes djärva designspråk skapar verk som pekar både bakåt och framåt i tiden. Hennes plagg finns i konstgallerier och modetidningar samt på Nobelprisets gäster, politiker och musiker, som Björk och Lady Gaga.

Stina Wirsén

Stina Wirsén, född 1968 i Sverige, bor och arbetar i Stockholm. Hennes verk spänner över ett brett spektrum av fält, från modeteckningar till illustrationer för dagspressen, skrivande av barnböcker och offentlig konst. Wirsén är också dramatiker och scenograf- och kostymdesigner för Dramatiska teatern i Stockholm.

 

Utställningen är producerad av Jönköpings läns museum, Bea Szenfeld och Stina Wirsén med scenografi av curator Pompe Hedengren.
Illustration överst: Stina Wirsén.

Information
Biljett ikon
Kostnad: Fri entré
Klocka ikon
Öppettider Följer museets öppettider
Kalender ikon
Startdatum: Lördag, 16 okt, 2021
Kalender ikon
Slutdatum: Söndag, 5 dec, 2021
Plats ikon
Plats: Dag Hammarskjölds plats 2, Jönköping

Ingår i kategori

Kontaktuppgifter
medarbetare
Jonas Nilsson

Producent konst