En bild på ett träd och logotypen för Värnamo Kulturarvsnod

Finissage för Kulturarv Fryele

Välkommen till finissage för utställningen Kulturarv Fryele, där elever vid Fryele skola har tolkat kulturarvet i Fryele. 

Måndag 18 februari kl. 18:00 hålls en avslutning med föreläsning och visning av utställningen, i Värnamo Kulturarvsnod på Stadsbiblioteket i Gummifabriken. Värnamo kommun, Jönköpings läns museum, projektet Kulturarva, formgivaren Gro Knutsen, Fryele skola och Fryele hembygdsförening berättar om projektet Fryele kulturarv.

Bakgrund

I flera års tid har Jönköpings läns museum och kulturförvaltningen i Värnamo kommun arbetat fram en form för att presentera kulturarv på ett nytt sätt, för nya grupper. Via lokala kulturting, workshops, samtal med civilsamhället och skolbesök blev slutresultatet Värnamo kulturarvsnod i Gummifabriken.

Fryele hembygdsförening antog utmaningen att vara den första föreningen att presentera sig i Utblicken i Gummifabriken. Under 2018 har Fryele hembygdsförening, kulturförvaltningen, Kulturarva, Jönköpings läns museum och formgivaren Gro Knutsen träffats för att mejsla fram en utställning. Kulturarva har haft kontakt med Fryele skola och kopplat ihop dem med Fryele hembygdsförening. Resultatet av det samarbetet har visas i Värnamo Kulturarvsnod: Kulturarv Fryele. Utställningen visades den 30 augusti 2018-18 februari 2019 i Värnamo Kulturarvsnod.

Under projektet har även flera föreläsningar och evenemang i Fryele och i Värnamo med fokus på kulturarv ägt rum.

Information
Biljett ikon
Kostnad: Fri entré
Kalender ikon
Startdatum: Måndag, 18 feb, 2019
Klocka ikon
Starttid: 18:00
Varaktighet ikon
Pågår ca: 2 timmar
Organisatör ikon
Arrangeras med: Värnamo kommun
Plats ikon
Plats: Dag Hammarskjölds plats 2, Jönköping

Ingår i kategori

Kontaktuppgifter
Porträtt av Liselotte Munther
Liselotte Munther

Enhetschef