Mörkhårig tjej med gul tröja står framför en tavla med mycket färger

Cr3ative studio: Måla akvarell

Olivia Yeboah från Råslätt är en av ungdomarna från årets konstsommar. Hennes verk, som utgår från temat design, kan ses i ungdomsutställningen som invigs den 17 september. Nu har du möjlighet att prova akvarell med Olivia som handledare!

”Jag gillar akvarell eftersom det är väldigt lekfullt och livfullt, då det inte finns så mycket rätt och fel. Så borde livet vara.”
Olivia Yeboah

Olivia studerar just nu andra året bild och form på Per Brahe-gymnasiet. Med intresse för konst och skapande hoppas hon på fortsatta kreativa studier och jobb. Hennes konstnärskap kan beskrivas med undersökande synsätt. Lekfullhet syns tydligt i hennes skapande då hon vågar utforska nya uttryck och material.

Workshopen börjar med att Olivia kort berättar om ett verk hon inspirerats av i utställningen Ett Naivt möte. Sedan skissar gruppen i utställningen. Workshopen avslutas i verkstäderna där Olivia handleder i akvarell. Ingen förkunskap behövs!

Anmälan

Workshopen är gratis, men då vi bara har ett visst antal platser behöver du boka en plats via vår bokningssida. 

Vad är Cr3ative studio?

Är du intresserad av att skapa konst men inte vet hur och var du ska börja? Kanske behöver du ett sammanhang eller inspiration att våga uttrycka dig på nya sätt? Då är Cr3ative studio något för dig.

Cr3ative studio är en workshop-serie kopplad till våra konstutställningar Vakna upp och Ett naivt möte. Med två träffar per termin får en ung konstnär tolka något ur utställningen och sedan ha en workshop tillsammans med anmälda besökare. Varje workshop börjar med ett kort samtal i konstutställningen och sedan skapar gruppen i verkstäderna.

Alla träffar är gratis, men anmälan behövs.

Information
Biljett ikon
Kostnad: Fri entré
Kalender ikon
Startdatum: Onsdag, 14 sep, 2022
Klocka ikon
Starttid: 17:30
Varaktighet ikon
Pågår ca: 2 timmar 30 minuter
Plats ikon
Plats: Dag Hammarskjölds plats 2, Jönköping

Ingår i kategori

Kontaktuppgifter
Symbolen för museets logotyp.
Besöksservice

Besöksservice