Två dansare i ett utställningsrum, den ena stående och den andra sittande på huk.

Cirkla – dans möter konst

I Cirkla arbetar dansarna Emma Strandsäter och Stina Nilsson utifrån kroppen och rörelsen i förhållande till pågående utställningar i olika rum för bildkonst i Jönköpings län. Verket skapas i samspel med utställningen, rummet och dess förutsättningar. Cirkla placerar dans i ett samspel med visuell konst för att ta hand om och återvinna intryck och upplevelse.

I Cirkla är återvinning ett centralt begrepp. Dansarna arbetar med temat kretslopp och funderar kring att ta hand om, återvinna och omvandla en dans vars material blir osynligt med tiden. De rör sig hållbart med kroppen, andas in i riktning och utvinner dansen genom att repetera en rörelse i föränderlighet. De låter intrycken från utställningarna möta blicken, lyssnar till det som finns nära och låter känseln föra rörelsen in i dans.

Dansarna är på plats på Jönköpings läns museum 2 mars–5 mars kl.9–16 samt 6 mars kl. 9–18. Det färdiga verket Cirkla kommer visas på fredagen kl 17–18 .

Cirkla är ett samarbete med Kultur och utveckling/Dans Region Jönköpings län, Konstnärsnämnden, Eksjö Konsthall, och Jönköpings läns museum. En del i DANSSpår.

 

Information
Biljett ikon
Kostnad: Fri entré
Kalender ikon
Startdatum: Fredag, 6 mar, 2020
Klocka ikon
Starttid: 17:00
Varaktighet ikon
Pågår ca: 1 timmar
Organisatör ikon
Arrangeras med: Kultur och Utveckling Region Jönköpings län, Konstnärsnämnden, Eksjö Konsthall
Plats ikon
Plats: Dag Hammarskjölds plats 2, Jönköping

Ingår i kategori

Kontaktuppgifter
medarbetare
Jonas Nilsson

Verksamhetsutvecklare, konst