En grupp barn samlade vid ett bord och en whiteboardtavla.

Alla människor!

Utställningen ”Alla människor! – Om rättigheter och lika värde” handlar om de mänskliga rättigheterna, hur de kom till, vad de innebär och hur de påverkar våra liv idag. Utställningen ger också barn och unga möjlighet att fundera över och formulera vad vi själva kan göra för alla människors lika värde.

Utställningen är knuten till ett workshopkoncept om mänskliga rättigheter riktat till lärare och elever i årskurs 4–6. Med hjälp av dramatiserade och starka historiska berättelser får eleverna ta del av olika perspektiv på mänskliga rättigheter, som sedan kan ligga till grund för fortsatta diskussioner i klassrummet.

I utställningen tas skolklasser emot som arbetar under ledning av en pedagog. Eleverna får lyssna på ett ljuddrama, skapa egna miniutställningar och diskutera vad de själva kan göra för att verka för allas lika värde. I utställningen finns också en unik citatmaskin.

Alla människor! är ämnesövergripande och följer skolans styrdokument vad gäller mänskliga rättigheter och arbetet med allas lika värde. Utställningen är producerad av Forum för levande historia i samarbete med Riksutställningar och Unga radioteatern.

Öppettider

För frågor kring öppettider och visningar, kontakta vår kontaktperson – se högerspalten.

Klassrumsmaterial & handledningar

http://www.levandehistoria.se/klassrummet/allamanniskor

Information
Biljett ikon
Kostnad: Fri entré
Klocka ikon
Öppettider Följer inte museets öppettider
Kalender ikon
Startdatum: Fredag, 25 jan, 2019
Kalender ikon
Slutdatum: Söndag, 2 jun, 2019
Plats ikon
Plats: Dag Hammarskjölds plats 2, Jönköping

Ingår i kategori

Kontaktuppgifter
Josefine Ottosson
Josefine Ottosson

Verksamhetsutvecklare pedagogik