Kom och lek med Alfons Åberg

Lekutställningen Alfons Åberg är en rolig och spännande dörr in till Gunilla Bergströms älskade barnböcker. I utställningen finns möjlighet att leka i Alfons miljöer, läsa och lära sig mer om Gunilla Bergström och Alfons värld.

Alfons Åberg är Gunilla Bergströms skapelse i både text och bild. Den första boken God natt Alfons Åberg kom redan 1972 men är ständigt aktuell och älskas av barn och föräldrar lika mycket då som nu. Totalt har Gunilla Bergström skrivit och illustrerat 26 böcker samt ett par pekböcker om Alfons Åberg, som inte bara getts ut i Sverige utan världen över. Därtill har mängder av filmer, skivor, teatrar, utställningar, spel, musikaler och mycket, mycket annat om Alfons Åberg också publicerats och satts upp.

Gunilla Bergströms böcker om Alfons Åberg saknar motstycke. Alfons har konsekvent och på sitt alldeles egna och finurliga sätt roat, stöttat och utmanat barn. Med en kombination av stor fantasifullhet och igenkänning vågar böckerna ta upp stora och ibland svåra frågor i vardagen och livet, ofta genom en kärna som blir en ingång till filosofiska ahaupplevelser.

Alfons Åbergs popularitet är uppenbar, den har hållit i sig i 45 år och allting talar för att han bara kommer att fortsätta älskas av nya barn i många, många år till!

Information
Biljett ikon
Kostnad: Fri entré
Klocka ikon
Öppettider Följer museets öppettider
Kalender ikon
Nästa tillfälle: Idag, 10:00 - 19:00
Kalender ikon
Startdatum: Tisdag, 6 apr, 2021
Klocka ikon
Starttid: 10:00
Kalender ikon
Slutdatum: Söndag, 25 apr, 2021
Plats ikon
Plats: Dag Hammarskjölds plats 2, Jönköping

Ingår i kategori

Kontaktuppgifter
Symbolen för museets logotyp.
Besöksservice

Besöksservice