Färgranna pappersark ihopbuntade bredvid en vas med tulpaner

Påsklov med museet

Kom och tillbringa delar av påsklovet på ditt länsmuseum! Här finns alltid många aktiviteter för barn, unga och familj att göra.

Påskpyssel 4/4

Tillsammans med vår pedagog Linnea kommer du att få möjlighet att prova på olika pyssel med påsktema inne i vår verkstad. Material finns på plats men du är välkommen att ta med eget om du vill. Vi börjar pyssla kl.10.00.
Läs mer om påskpyssel

Äggjakt 6/4

Trollen i Bauerskogen har stulit alla Påskharens ägg! Hjälp Påskharen att få tillbaka dem! Kom på en spännande äggjakt tillsammans med vår pedagog Linnea. Vi letar efter ägg som ger en ledtråd till vad vi ska göra – efter jakten skapar vi tillsammans i vår öppna verkstad. Du får alltså inget eget ägg – men det du skapar i verkstan får du ta med hem. Äggjakten börjar kl.10.00.
Läs mer om äggjakt

Alltid öppna aktiviteter

Avvikande öppettider
6 april: 10:00 – 16:00
7 april: stängt

Följa John

Välkommen till vår ”Bauervärld” där du närmar dig John Bauers konstnärskap på ett lekfullt sätt. I utställningen finns plats för fantasi – alla barn kan klä ut sig.
Läs mer om utställningen Följa John.

Kampen i Tiden

Kom och upplev en kulturhistorisk utställning om vårt läns historia! Med hjälp av en platta navigerar du genom berättelser om kunskap, arbete, kropp, plats och makt. Ledtrådar hjälper dig att hitta rätt. Om du lyckas, öppnar sig flera utmaningar efter hand.
Läs mer om utställningen Kampen i Tiden.

Öppna verkstäder

Alla barn och familjer är välkomna till vår öppna verkstad, för att pyssla på egen hand. Alltid öppet när museet är öppet – och allt material är gratis.
Läs mer om våra öppna verkstäder.

För dig som är mellan 13-25 finns det en öppen verkstad som heter Cr3ate.

Trolljakten

Du kan också uppleva utställningarna genom att gå vår museirunda Trolljakten, där du kan delta i utlottning av ett litet pris.

Sugen på att pyssla?

Påskpyssla tillsammans med Pauline! Här tar hon inspiration från konstverket HOPP som visas i Vakna upp, och gör små kaniner.

Information
Biljett ikon
Kostnad: Fri entré
Klocka ikon
Öppettider Följer museets öppettider
Kalender ikon
Startdatum: Lördag, 1 apr, 2023
Kalender ikon
Slutdatum: Söndag, 9 apr, 2023
Plats ikon
Plats: Dag Hammarskjölds plats 2, Jönköping

Ingår i kategori

Kontaktuppgifter
Symbolen för museets logotyp.
Besöksservice

Besöksservice