En person med svart tröja står med ryggen vänd. Ett halsband hänger runt halsen och en hand håller bort håret så att halsbandet i nacken blir synligt

Normstorm

Elever i några av kommunens högstadie- och gymnasieskolor har genom projektet Normstorm skapat konst som ifrågasätter normer. 

Är vår stad en tolerant, öppen, trygg och kreativ stad? I projektet Normstorm har elever diskuterat samhällets olika normer och värderingar och i det arbetet skapat normkritisk konst. Resultatet visas på Jönköpings läns museum och i Juneporten. Motiven ställer frågor, väcker tankar och uppmuntrar till samtal och diskussioner kring normer och deras betydelse för jämställdhet och jämlikhet.

Medverkande

I årets utställning medverkar elever ifrån Junedalsskolan, LBS Jönköping, Vittraskolan, Alfred Dalinskolan, Stadsgårdsskolan och Per Brahegymnasiet.

Normstorm är ett samarbete mellan skolorna, Jönköpings kommun, Kvinno- & tjejjouren Jönköping, Mediacenter Jönköpings län och Jönköpings läns museum. Projektet har drivits i kommunen sedan 2012. Vill du veta mer om projektet? Besök jonkoping.se/normstorm

Foto överst på sidan: ”Fortfarande rädda!” av Judinna Junedalsskolan

Information
Biljett ikon
Kostnad: Fri entré
Klocka ikon
Öppettider Följer museets öppettider
Kalender ikon
Startdatum: Torsdag, 21 apr, 2022
Kalender ikon
Slutdatum: Söndag, 28 aug, 2022
Organisatör ikon
Arrangeras med: Jönköpings kommun, Kvinno- & tjejjouren Jönköping, Mediacenter Jönköpings län
Plats ikon
Plats: Jönköpings läns museum, Dag Hammarskjölds plats 2, Jönköping

Ingår i kategori

Kontaktuppgifter
Profilbild av Josefine Ottosson
Josefine Ottosson

Museipedagog

Symbolen för museets logotyp.
Besöksservice

Besöksservice