Februarilov med museet

Kom och tillbringa delar av februarilovet på ditt länsmuseum! Vissa aktiviteter kan du göra själv och andra aktiviteter gör du tillsammans med oss.

Alltid öppna aktiviteter

Besök vår öppna verkstad och skapa på egen hand. Eller varför inte klä ut dig i sagogarderoben? Den är alltid öppen under ordinarie öppettider. Du kan också uppleva utställningarna  genom att gå vår museirunda Trolljakten . Spela gärna sällskapsspel i vår verkstad. Vi har bland annat Jönköpingsspelet där du lär dig mer om Jönköpings historia. Spelen lånar du vid informationsdisken

För dig som är mellan 13-25 finns det en öppen verkstad som heter Cr3ate.

Tidsbestämda aktiviteter

Sagoberättande 11/2 & 13/2 kl. 11.00

Följ med in i sagornas värld och hör någon av sagorna ur John Bauers värld berättas, ca 15 min. Ingen föranmälan och fri entré.

Öppen introduktion– John Bauer 13/2 & 14/2 kl.14.15

En kortare guidad visning på 15 minuter. Få en inblick i vår utställning Följa John med hjälp av våra värdar. För alla åldrar. Ingen föranmälan och fri entré.

Familjevisning onsdagen 12/2 kl. 14.00–ca 15.30

Upptäck våra utställningar genom en kort visning av en pedagog, ca 15 min. Därefter skapar vi tillsammans i vår verkstad. Familjevisningen har ingen åldersgräns, den är till för stora och små som vill gå tillsammans. För alla barn i sällskap med vuxen. Samling vid informationsdisken. Ingen föranmälan och fri entré.

Minifredag 14/2 kl.11.00

Minifredag innebär allt från trollvandring och sagoläsning till att titta på ett konstverk och sedan skapa själv. Museets pedagog handleder ca 15 min, därefter stannar ni så länge ni vill. Minifredag är främst riktad till de allra yngsta barnen i sällskap av vuxna. Ingen föranmälan och fri entré.

Ljudlandskap med Jan Carleklev 12/2 kl. 18.00–20.00. 13/2 & 14/2 kl. 16.00–18.00

Ljudkonstnären Jan Carleklev gör det möjligt för dig som besökare att påverka ljudlandskapet i rummet på olika sätt. Kanske din röst eller dina handklapp kan skapa ett anslag till konstupplevelsen i rummet. Eller så får du prova ett ”brain computer interface” som registrerar din hjärnaktivitet när du befinner dig på plats – signalerna används sedan för att skapa ditt personliga ljudlandskap. Öppet för alla och Drop in under tiderna ovan.

TEATERi presenterar föreställningen: Diktatorn – en barnmusikal 15/2 & 16/2 kl. 13.00

Vem vill egentligen vara diktator? Det är lätt när ens mamma brer ens mackor, borstar ens tänder och kör en hit och dit men till slut blir även en diktator ganska ensam. En humoristisk och varm historia i minimusikal format.

Pjäsen är baserad på en bok av Ulf Stark, en av Sverige främsta barn- och ungdomsförfattare med böcker som Kan du vissla Johanna och Min syster är en ängel. Denna version av Diktatorn som innehåller helt nykomponerad musik är skapad genom ett samarbete mellan TEATERi och Gotlands Länsteater.

För barn 3–6 år
Plats: Röda salen – Jönköpings läns museum
Biljettpris: 50 kronor per person.
Förköp: kulturbiljetter.se
Eventuella återstående biljetter säljs på plats innan föreställningen

 

Öppettider

Tisdag, torsdag & fredag: 10.00–19.00
Onsdag: 10.00–21.00
Lördag-söndag: 11.00–15.00

 

Information
Biljett ikon
Kostnad: Fri entré
Klocka ikon
Öppettider Följer museets öppettider
Kalender ikon
Startdatum: Tisdag, 11 feb, 2020
Kalender ikon
Slutdatum: Söndag, 16 feb, 2020
Plats ikon
Plats: Dag Hammarskjölds plats 2, Jönköping

Ingår i kategori

Kontaktuppgifter
Josefine Ottosson
Josefine Ottosson

Verksamhetsutvecklare pedagogik