Målning av John Bauer föreställande en glänta

Våren – ny del i Följa John

Följ med in i en alldeles ny del i utställningen Följa John: Våren. Mindre besökare kan hitta en genväg och krypa rakt ut i vårljuset. De mer storväxta får tassa in mellan trädstammarna längre in i utställningen.

I Våren kvittrar småfåglar om hopp och fantasi. Mellan blåsippebacken och björkstammarna får alla besökare göra den entré han eller hon själv vill göra in i Johns fantasivärld. Här presenteras originalverk och reproduktioner som visar något av den mångfald som fanns i Johns bilder och målningar. Och den kärlek han hade till scenkonsten.

För på teatern kan vad som helst hända. Alla får klä ut sig och spela vilken roll som helst. I Våren finns fotografier från sagospelet ”Mats, Petter och prinsessan som fick trollöron” som spelades på Skansen i Stockholm 1915. Förutom att skriva pjäsen ritade John kostym och scenografi till föreställningen.

Självklart ledsagas besökarna av nya citat från brevväxlingen mellan John och Ester. I förälskelsens tid. När allt är möjligt.

Hela utställningen är tillgänglig med syntolkning och taktila tavlor med Johns konstverk.

Herre Gud hvad det varit vackert denna våren.
Den kommer så fort och är så vidlyftig
att man måste hoppa öfver stora stycken.

brev från John till vännen Carl Edward, Gränna 1 juni 1907.

Viktigt inför ditt besök

Hösten 2021 tar vi åter emot bokade visningar och skolklasser. Det innebär att en utställning kan vara tillfälligt stängd för övriga besökare under vissa tider.

Information
Biljett ikon
Kostnad: Fri entré
Klocka ikon
Öppettider Följer museets öppettider
Kalender ikon
Startdatum: Lördag, 30 okt, 2021
Kalender ikon
Slutdatum: Måndag, 22 nov, 2021
Plats ikon
Plats: Dag Hammarskjölds plats 2, Jönköping

Ingår i kategori

Kontaktuppgifter
Symbolen för museets logotyp.
Besöksservice

Besöksservice