Texten As Above So below på svart botten. Ett tomtebloss och en flaska som blänker anas

As Above So Below

För första gången någonsin sker ett unikt samarbete mellan en konstnärsduo, ett länsmuseum och en självorganiserad konsthall med utställningen As Above So Below. Det är Jönköpings läns museum och Österängens Konsthall som visar var sin del av en separatutställning med Lisa Jeannin och Rolf Schuurmans.

As Above So Below visas i två delar, som tillsammans bildar en helhet; en del på Österängens Konsthall och en del på Jönköpings läns museum.

Om utställningen

Lisa Jeannin & Rolf Schuurmans utställning i form av en koncentrerad retrospektiv är en originell uppvisning av laddade verk. Deras konst låter sig inte ringas in och placeras i ett fack utan formas av personliga erfarenheter och en barnslig nyfikenhet.

Genom Jeannin & Schuurmans verk bjuds vi in till deras värld med maskiner, performances, videor, installationer, meditation och tryckta publikationer. Utställningen är en gåtfull blandning av vetenskap, mytologi, religion och det ockulta. Jeannin och Schuurmans skakar om sin publik, uppmanar oss att öppna våra sinnen och fråga oss själva: Vad är egentligen verkligt?

Lisa Jeannin är född i Uppsala och utbildad vid Konsthögskolan i Malmö och The Art Academy of s?Hertogen Bosch i Nederländerna. Rolf Schuurmans är född i Oss, Nederländerna och utbildad vid Art Academy of Tilburg, Nederländerna. De har numera sina ateljéer i ett missionshus i Hakebo, Jönköpings län och i Gnesta, Södermanlands län. Tillsammans har de medverkat i en stor mängd utställningar, både i Sverige och utomlands.

Praktisk information

Resa mellan utställningslokalerna: Stadsbuss nr 1 går ca var tionde minut mellan hållplatserna ?Stadsbiblioteket? precis utanför Jönköpings läns museum och Österängens Centrum.

 

Amulettworkshop med Lisa & Lila

I samband med utställningen genomförs en workshop den 26 september kl. 13:00 på Österängens Konsthall. Fri entré, men föranmälan behövs, det gör du via Österängens Konsthall.

Information
Biljett ikon
Kostnad: Fri entré
Klocka ikon
Öppettider Följer museets öppettider
Kalender ikon
Startdatum: Lördag, 5 sep, 2020
Kalender ikon
Slutdatum: Söndag, 18 okt, 2020
Organisatör ikon
Arrangeras med: Österängens Konsthall
Plats ikon
Plats: Dag Hammarskjölds plats 2, Jönköping

Ingår i kategori

Kontaktuppgifter
medarbetare
Jonas Nilsson

Verksamhetsutvecklare, konst