Sommarlov med museet – Jönköpings läns museum
Sju personer går uppför i en stor trätrappa samtidigt som två unga tjejer står och kollar i en glasmonter nedanför.

Sommarlov med museet

Kom och tillbringa delar av sommarlovet hos oss! Här finns alltid aktiviteter för barn, unga och familj. Fri entré och öppet alla dagar under sommaren, förutom midsommarafton och midsommardagen då vi har stängt.

Utställningar

Vi har en mängd olika utställningar att uppleva på egen hand eller tillsammans med andra.

Vi bo i fullkomlig vildmark

Utställningen består av ett trettiotal fotografier främst tagna av konstnärsfamiljen själv, men även av andra fotografer som Calla Sundbeck. Vi får följa deras liv i och med naturen och även blicka in i den skapande processen – i ateljén och i skogen med trollen. Läs mer om utställningen Vi bo i fullkomlig vildmark

Mopeden – en svensk designhistoria

En rik berättelse om mopeden och svensk designhistoria. Läs mer om utställningen Mopeden – en svensk designhistoria

Förpackad

Vad händer med det vi pro­ducerar? Konstnären Mattias Käll undersöker människans relation till förpackningsplast. Läs mer om utställningen Förpackad

Följa John

I vår ”Bauervärld” kan du närma dig John Bauers konstnärskap på ett lekfullt sätt. Utställningen följer John genom korta utdrag ur hans brev, flera originalverk och många teckningar. I utställningen finns det plats för lek och fantasi. Läs mer om utställningen Följa John.

Kampen i Tiden

37 livsöden som alla bär minnen med livsavgörande ögonblick. Erfarenheter och händelser som lett fram till vårt gemensamma nu. Kulturhistorisk utställning om Jönköpings läns historia. Läs mer om utställningen Kampen i Tiden.

 

Evenemang & aktiviteter

Workshop: t-shirt remake

Gratis workshop för dig som vill förvandla dina avdankade plagg till roliga accessoarer och nya klädesplagg. Gratis och ingen anmälan behövs! Kom och gå som du vill – vår handledare Linnea finns på plats hela tiden.

Läs mer under respektive datum:

Tisdag 9 juli kl. 13-15
Torsdag 11 juli kl. 13-15
Tisdag 16 juli kl. 13-15
Torsdag 18 juli kl. 13-15

Öppna verkstäder

Välkommen till våra öppna verkstäder för att skapa på egen hand. Alltid öppet när museet är öppet – och allt material är gratis. Läs mer om våra öppna verkstäder.

Bi-jakten

Vi har tappat bort en hel drös med bin på museet. Vill du hjälpa oss att hitta dem? Bi-jakten är till för alla som vill leta, men vänder sig i första hand till våra lite mindre besökare. Läs mer om bi-jakten.

Information
Biljett ikon
Kostnad: Fri entré
Klocka ikon
Öppettider Följer museets öppettider
Kalender ikon
Startdatum: lördag, 1 juni 2024
Kalender ikon
Slutdatum: söndag, 18 aug. 2024
Plats ikon
Plats: Dag Hammarskjölds plats 2, Jönköping

Ingår i kategori

Kontaktuppgifter
Symbolen för museets logotyp.
Besöksservice

Besöksservice