Tecknad bild av två barn som står mellan tre träd.

Anna Höglund – Allting hänger ihop

I den här interaktiva utställningen har du möjlighet att ta del av Anna Höglunds unika bildvärld. Med utgångspunkt i nio av Höglunds böcker och boksamarbeten presenteras originalillustrationer och miljöer inspirerade av hennes fantasivärld.

Anna Höglund skapar litteratur och bilder med många dimensioner. Även om böckerna vänder sig till barn och unga så lyckas hon på ett finurligt sätt skapa metaberättelser som roar vuxenpubliken. Ämnena kan vara mörka då Höglund inte räds för att prata om det som kan vara svårt eller obehagligt.

Sina bilder skapar hon analogt och med en mängd olika tekniker. Hon klipper, klistrar och blandar olika material. I utställningen går det att ta del av äldre verk och mer nytillkomna. Vi visar också en nyproducerad kortfilm som följer konstnärens arbetsprocess.

Utställningen är producerad av Tomelilla konsthall.

Anna Höglund

Anna Höglund, född 1958, är en av Sveriges främsta illustratörer. Hon har skrivit och illustrerat flertalet egna böcker, men har även samarbetat med författare som till exempel Ulf Stark, Barbro Lindgren, Eva Susso och Gunnar Lindkvist. 1982 debuterade Höglund med boken Sagan om pannkakan. En bok som sedermera blev till film. Sedan dess har Höglund publicerat ett 20-tal böcker, varav många har blivit översätta till andra språk. När hon inte skapar böcker så skriver hon dramatik och gör tecknad film. För sitt arbete har hon belönats med flertalet priser och utmärkelser, bland annat Augustpriset 1996, Heffaklumpen 1997 och Astrid Lindgren-priset 2016. Höglund är helt självlärd i sitt konstnärskap.

Information
Biljett ikon
Kostnad: Fri entré
Klocka ikon
Öppettider Följer museets öppettider
Kalender ikon
Startdatum: Lördag, 18 dec, 2021
Kalender ikon
Slutdatum: Söndag, 27 feb, 2022
Plats ikon
Plats: Dag Hammarskjölds plats 2, Jönköping

Ingår i kategori

Kontaktuppgifter
Symbolen för museets logotyp.
Besöksservice

Besöksservice