Profilbild av Victor Egerbo

Vernissage: Respons

Ett möte mellan graffiti och en naiv konstsamling. En process som får ta plats på museets väggar. Välkommen på vernissage av utställningen Respons.

Projektet Respons tar avstamp i museets naiva konstsamling. Syftet med projektet var att skapa nya konstverk, nya graffitimålningar i samspel med naiva konstverk ur museets samling. Konstnären Victor Egerbo har skapat totalt fyra graffitimålningar. Från 26 maj finns tre av verken att se på den välvda väggen inne i museet, och en utomhus på museets fasad.

Utställningen har vernissage 26 maj kl. 12:00-12:30. Det blir invigning och samtal mellan utställningens producent Jonas Nilsson och konstnären själv.

Sopp-vernissage

Det finns även möjlighet att äta sopp-lunch till rabatterat pris i samband med vernissagen. Soppan serveras i Kaffeteket (Stadsbiblioteket) från kl.12.30. I samband med vernissagen hämtar du din rabattbiljett i receptionen på museet. Biljetten gäller endast 26 maj.

Pris: 79 kr för soppa och bröd (ordinarie pris 89 kr).

Victor Egerbo

Graffitikonstnären Victor Egerbo från Jönköping har under många år varit verksam som professionell graffitimålare. Han har skapat mängder av målningar och haft uppdrag över hela Sverige. Några av hans verk går bland annat att se på shoppingcentret Asecs, Öxnehaga centrum och Munksjöstaden.

Information
Biljett ikon
Kostnad: Fri entré
Kalender ikon
Startdatum: Fredag, 26 maj, 2023
Klocka ikon
Starttid: 12:00
Varaktighet ikon
Pågår ca: 30 minuter
Plats ikon
Plats: Dag Hammarskjölds plats 2, Jönköping

Ingår i kategori

Kontaktuppgifter
Symbolen för museets logotyp.
Besöksservice

Besöksservice

medarbetare
Jonas Nilsson

Producent konst