Ett collage med växter, ampel i makramé, illustration med texten klädbytardagen, samt garner

Stora Bytardagen med DIY

Så är det dags för Stora Bytardagen igen! Perfekt för både miljön och ekonomin.
Byt kläder, garn, växter, konst eller böcker! Knyt en ampel i makramé, laga ett klädesplagg eller få tips om hur du återbrukar virke.

Klädbyte

Ta med max fem fräscha plagg som du har tröttnat på eller som inte längre passar. Kläderna blir nya och kul att använda för någon annan. Plaggens liv förlängs och vi bidrar till en bättre miljö. Obs! Inlämning redan kl. 10! Byte från kl. 11.
Arrangör: Naturskyddsföreningen i Jönköping
Illustration i toppen: Erica Jacobson

Konstbyte

Ta med ett till tre konstverk, det kan vara tavlor eller skulpturer, och byt till något du hellre vill ha!  Fritt fram att byta och lämna under in hela dagen. Eventuella konstverk som är kvar klockan 14 är till salu.
Arrangör: Kulturproduktion Jönköpings kommun

Bokbyte

Byt en läsupplevelse! Ta med en eller ett par böcker och byt till dig en annan. Ingen inlämning innan utan bara att börja byta när vi öppnar kl.11.
Arrangör: Jönköpings Stadsbibliotek

Garnbyte

Byte av alla slags garner, såsom stickgarner, broderigarner, snörgarner m.m. Garn byts mot garn i den viktklass du lämnar in. Kvitto ges vid inlämning så att du kan byta lite senare på dagen.
Arrangör: Jönköpings läns hemslöjdsförbund

Växt och fröbyte

Tröttnat på en krukväxt eller vill du dela med dig av din fröskatt? Ta med dig din planta, frö eller stickling och byt till dig något nytt för liknande värde. Den sista timmen kommer en del av utbudet att vara till försäljning till förmån för välgörenhet.

Workshop: makramé

Knyt din egen ampel! Material finns till självkostnadspris.

Workshop: Laga laga laga

Kom och bli inspirerad och lär dig att laga dina kläder! Hemslöjdsförbundet visar olika tekniker och ger tips. Ta gärna med ett plagg att prova på! Tråd och lagningslappar finns på plats.

Återbruka gammalt virke

När man renoverar hemma i huset blir det ofta till att riva ut gammal panel, lister och liknande. Det mesta åker till kretsloppet för att bli massaved, men ofta är det inget fel på virket annat än att det har fått patina. Vill du ha tips på inredning som man lätt kan bygga själv med gammalt virke istället för att slänga det? Jonathan Brandt som arbetar med traditionellt trähantverk, slöjd och design visar på några exempel som du kan göra.

Workshop: Vinyltryck

Ta med en gammal T-shirt och pigga upp den med ett vinyltryck. Makers Jönköping visar hur du kan göra för att ge nytt liv till en tråkig tröja, fixa så mössan blir personlig eller märka barnen kläder med namn.
Arrangör: Makers Jönköping

Information
Biljett ikon
Kostnad: Fri entré
Kalender ikon
Startdatum: Lördag, 6 apr, 2019
Klocka ikon
Starttid: 11:00
Varaktighet ikon
Pågår ca: 4 timmar
Organisatör ikon
Arrangeras med: Jönköpings läns hemslöjdsförbund, Jönköpings kommun, Naturskyddsföreningen i Jönköping, Makers Jönköping
Plats ikon
Plats: Dag Hammarskjölds plats 2, Jönköping

Ingår i kategori

Kontaktuppgifter
Bild saknas.