Ett barn leker med en egengjord båt i museiparkens kanaler

Sommarlov med museet

Under sommaren är du välkommen till museet! Våra utställningar är öppna men vi har lite annorlunda sommarlovsaktiviteter än vanligt

Tipsrunda och spel i parken

Under sommarlovet har vi tipsrundor i parken för barn och vuxna. Gå rundan tillsammans med dina nära. Pris för avklarad runda finns att hämta i butiken. Spel som passar att ha ute i parken finns att låna i infodisken. Utmana varandra i stor-yatzy, megaplockepinn eller hoppa twist! Drop-in 13 juni – 23 augusti.

Minifredag – Digitalt

I år kör vi minifredag digitalt på vår YouTube-kanal. Under minifredag digitalt tar vi en titt i våra utställningar. Med inspiration från konstverk och föremål skapar vi något. Museets pedagoger handleder i korta filmklipp och ni kan hänga med hemifrån och skapa så länge ni vill!

Midsommar

Inför midsommarveckan finns en kort film på vår YouTube-kanal. Vi kikar på Axel Bengtssons verk och inspireras av blomsterprakt. Följ våra pedagoger i filmklippet och skapa din egen midsommarstång! Material finns att hämta på museet från den 13 juni – 23 augusti.
Midsommarpyssel

Sagoläsning

Under sommaren finns sagor på vår YouTube-kanal. Ta med och lyssna i telefonen i Följa John eller sitt hemma och mys! På vår YouTube-kanal kan ni lyssna på två sagor:

Sagan om pojken som aldrig var rädd
Sagan om älgtjuren Skutt och lilla prinsessan Tuvstarr
Sagan om de fyra Stortrollen och lille Vill-Vallareman

Pysselpåsar under juni, juli och augusti

På museet finns pysselpåsar att hämta för den som vill ? och ta med hem. Innehållet är en överraskning med sommarpyssel. Passar alla, upp till 12 år.

Det finns också pysselpåsar för den som vill sitta här i vår öppna verkstad. När du har pysslat klart med innehållet, lämnar du påsen i receptionen. Då ser vi till att allt är rengjort och i ordning till nästa pysselsugna person.

Drop-in 13 juni – 23 augusti

Stickning

I utställningen kulturkoftor finns en stickhörna. Prova-på med stickmaterial som finns i utställningen. Glöm inte att tvätta händerna först, för allas säkerhet.

Cr3ate

Vår ungdomsverkstad står öppen hela sommaren. Här finns material för skapande. Allt är gratis!
För dig mellan 13-25 år. Drop-in 13 juni – 23 augusti

 

Tack för att du visar hänsyn och håller avstånd när du besöker oss!

Vi ber alla som besöker oss att hålla avstånd (ca 2 meter) och visa hänsyn till övriga besökare. Om du inte är frisk, är du välkommen en annan gång.
Här kan du läsa mer hur Jönköpings läns museum hanterar risken för Coronaviruset.

Museet har alltid fri entré och alla aktiviteter är kostnadsfria. Trevlig sommar !

Information
Biljett ikon
Kostnad: Fri entré
Klocka ikon
Öppettider Följer museets öppettider
Kalender ikon
Startdatum: Lördag, 13 jun, 2020
Kalender ikon
Slutdatum: Söndag, 23 aug, 2020
Plats ikon
Plats: Dag Hammarskjölds plats 2, Jönköping

Ingår i kategori

Kontaktuppgifter
Symbolen för museets logotyp.
Besöksservice

Besöksservice