Stina Wirsén står i en ateljé framför ett staffli och håller ett stort vitt papper i händerna

Skapa tillsammans med Stina Wirsén

Välkommen att skapa tillsammans med Stina Wirsén. Först läser Stina högt ur några av sina populära barnböcker, och sedan målar vi tillsammans på temat känslor i museets verkstad.

Upplevelsen passar barn mellan 2-6 år. Max en medföljande vuxen per barn. Välj oömma kläder eller ta med ombyte, då vi målar med flytande färger.

Två tillfällen finns att anmäla sig till:

17 oktober kl. 11:15-12:15
17 oktober kl. 12:30-13:30

Begränsat antal platser. Anmälan på vår bokningssida. OBS! Boka plats både för dig själv och medföljande barn samtidigt.

Stina Wirsén är aktuell med utställningen Haute Papier på museet. Stina Wirsén är en av Sveriges mest välkända illustratörer och bildskapare. Sedan början av 90-talet, har Wirsén illustrerat egna och andras texter, det har resulterat i över 100 barnböcker. Flera av hennes barnböcker skildrar konflikter och starka känslor, vilket uppskattas av många barn och vuxna. Stina Wirsén har också tecknat porträtt, idéillustrationer, krogliv och mode, främst för Dagens Nyheter, men även för andra magasin och tidningar i Sverige, Tyskland och Japan. Hon har arbetat med offentlig utsmyckning, hon har gjort frimärken och hon håller  workshops och föredrag i Sverige och utomlands.

Foto överst: Johan Björnsrud

Information
Biljett ikon
Kostnad: Fri entré
Kalender ikon
Startdatum: Söndag, 17 okt, 2021
Klocka ikon
Starttid: 11:15
Varaktighet ikon
Pågår ca: 1 timmar
Plats ikon
Plats: Dag Hammarskjölds plats 2, Jönköping

Ingår i kategori

Kontaktuppgifter
Symbolen för museets logotyp.
Besöksservice

Besöksservice