Sanningsspaning med Emma Frans – Jönköpings läns museum
Svartvitt porträtt av Emma Frans i skinnjacka. På bilden ligger texten Sanningsspaning med Emma Frans, i gult och rosa

Sanningsspaning med Emma Frans

Trollfabriker, desinformation och konspirationsteorier är fenomen som kan vilseleda och skapa splittring i samhället. Det är vanligt att söka bekräftelse för sina egna övertygelser, framför att ta till sig etablerade fakta. Vilka är riskerna med detta och hur kan vi få en annan utveckling?

I denna samtalsserie undersöks kunskapsresistens och konspirationsteorier av vetenskapsjournalisten och författaren Emma Frans tillsammans med inbjudna gäster. En fördjupning i en av vår tids mest angelägna frågor och vilka konsekvenserna kan vara för demokratin.

Sanningsspaning med Emma Frans är ett samarbete mellan Skådebanan Småland och Jönköpings läns museum, och tar plats både på länsmuseet och på Sörängens folkhögskola i Nässjö.

Fri entré men du behöver boka din plats på vår bokningssida.
Bokningen öppnar i slutet av augusti.

Jönköpings läns museum

Världen som politisk teater
23 oktober kl. 17:30

Ingrid Carlberg, journalist och författare

Det amerikanska presidentvalet 2016 öppnade världens ögon för dolda påverkansoperationer, för planterade fejknyheter, trollfabriker och fabricerade gräsrotsuppror. Idag lever vi i en värld där gränsen mellan lögn och sanning börjar lösas upp. En tidigare marginell företeelse har växt till det kanske största hotet mot vår demokrati. Emma Frans möter författaren, journalisten och akademiledamoten Ingrid Carlberg i ett samtal om hennes senast bok Marionetter – världen som en politisk teater och om hur vi hamnat här.

Ingrid Carlberg. Foto: Kajsa Göransson

Livesändning

Hela samtalsserien livesänds också här på vår webbplats, på utsatt datum och tid. Ingen föranmälan behövs för livesändningarna. De kan också ses på skådebanansmåland.se

Samtalsserien Sanningsspaning med Emma Frans genomförs i samarbete mellan Skådebanan Småland och Jönköpings läns museum.

Samtalsserien är producerad av Skådebanan Småland, med stöd av Region Jönköpings län.

Information
Biljett ikon
Kostnad: Fri entré
Kalender ikon
Startdatum: onsdag, 23 okt. 2024
Klocka ikon
Starttid: 17:30
Varaktighet ikon
Pågår ca: 1 timme
Organisatör ikon
Arrangeras med: Skådebanan Småland
Plats ikon
Plats: Dag Hammarskjölds plats 2, Jönköping

Ingår i kategori

Kontaktuppgifter
Marie-Louise Weise

Skådebanan Småland