Stol i rum där ljus kommer in från fönster

6 mars: SAMTAL – ett samtal i absolut mörker

?SAMTAL ? ett samtal i absolut mörker? är en performance där femton personer guidas genom ett tre timmar långt samtal. Som besökare leds vi in i ett mörkt rum, där ett bord står dukat med mat och dryck. Med hjälp av ljud och instruktioner vägleds vi sedan genom ett ovanligt sätt att prata med varandra ? utan att se varandra, eller uttala varandras namn. Samtalet inleds med frågan ?Var är vi nu?, som sedan övergår i en allmän diskussion om den tid vi befinner oss i.

Samtalet skapas tillsammans av alla som deltar ? utan förutbestämda roller eller mål. I mörkret prövas lyssnandets och samtalets  invanda former. Vilka blir vi, och hur samtalar vi, i blickarnas frånvaro?

Samtalet guidas och modereras av Frida Sandström. Det är möjligt att avbryta samtalet innan sessionen är över och det är även möjligt att delta utan att tala själv. Men kom i tid! Det går inte att gå in efter utsatt starttid.

All mat som serveras är vegetarisk. Samtalet dokumenteras inte.

Om verket

?SAMTAL ? ett samtal i absolut mörker? är ett verk av Frida Sandström i samarbete med Viktor Sandström. Det producerades ursprungligen av Skogen i Göteborg och har hittills presenterats på Skogen, Göteborgs konsthall och på DOCH – Stockholms konstnärliga högskola.

Frida Sandström arbetar i gränslandet mellan konstkritik och pedagogik, med fokus på skrivande och performance. Hon är del av föreningen Anrikningverket som producerar Norbergfestival och ingår i konsttidskriften Palettens redaktionsgrupp. Frida skriver återkommande för svenska kulturtidskrifter och dagspress.

Viktor Sandström är kompositör och ljuddesigner, med en bred bakgrund inom elektroakustisk, improvisations- och klassisk musik. Viktor har framförallt arbetat med musik för teater och performancekonst, utöver sin egen musik som rör sig mellan instrumentalmusik, akusmatisk musik och ljudinstallationer. Viktor är även verksam som frilansande producent och studiotekniker, senast på uppdrag av Stadsteatern i Göteborg. Frida Sandström och Viktor Sandström samarbetar sedan 2014.

Foto: Frida Sandström

För att föranmäla dig eller din organisation till denna händelse, hör av dig till kontaktpersonen!

Information
Biljett ikon
Kostnad: 150 kr
Kalender ikon
Startdatum: Onsdag, 6 mar, 2019
Klocka ikon
Starttid: 16:00
Varaktighet ikon
Pågår ca: 3 timmar
Plats ikon
Plats: Dag Hammarskjölds plats 2, Jönköping

Ingår i kategori

Kontaktuppgifter
Bild saknas.