Sagor & berättelser

I utställningen Sagor & berättelser får du stifta bekantskap med två konstnärskap där berättandet är centralt. Här kan vuxna och barn kliva in i en värld där verkligheten blir betraktarens upplevelse.

Här möts Sedighe Shahverdis fantasifulla berättelser om människor, djur och sagoväsen med Leith Abbas surrealistiska och sagolika skulpturer av djur och mänskliga varelser.

Peter Gärdenfors, filosof och professor i kognitionsvetenskap vid Lunds universitet menar att människans minne är utvecklat för att komma ihåg berättelser. Genom berättelser kan vi se orsaker, förstå och upptäcka mönster. Barn kan få hjälp med att organisera sin kunskap och skapa sammanhang i världen genom just berättelser.

Vernissage

Utställningen har vernissage lördag 20 november kl. 13:00. Jonas Nilsson, verksamhetsutvecklare konst inviger. Båda konstnärerna närvarar vid vernissagen.

Sedighe Shahverdi

Sedighe Shahverdi har en kandidatexamen i måleri och en magisterexamen vid konsthögskolan på Teherans universitet. Shahverdi har under de senaste tjugo åren undervisat i illustration, grafisk design och olika konstnärliga tekniker och medverkat i flera separat- och grupputställningar. Hon arbetar också som illustratör och har publicerat sex barnböcker i Iran och en bok i Sverige.

Leith Abbas

Leith Abbas tog sin magisterexamen 2002 på universitet i Bagdad och 1999?2007 undervisade han på konsthögskola. Därefter har han arbetat som konstnär, framför allt med olika keramiska tekniker såsom lergods, stengods, raku och porslin. Abbas har medverkat i flera separat- och grupputställningar, bland annat Jönköpings länssalong.

Information
Biljett ikon
Kostnad: Fri entré
Klocka ikon
Öppettider Följer museets öppettider
Kalender ikon
Startdatum: Lördag, 20 nov, 2021
Kalender ikon
Slutdatum: Söndag, 16 jan, 2022
Plats ikon
Plats: Dag Hammarskjölds plats 2, Jönköping

Ingår i kategori

Kontaktuppgifter
medarbetare
Jonas Nilsson

Producent konst