Tre bilder med kvinnor iklädda festklänningar, i turkost samt i korallrött.

Pop up i Museibutiken: Sofia Corneskog couture

Dags för årets första pop up event i Museibutiken! Från den 16 oktober till den 14 november visas Couture-plagg och fotografiska bilder från Sofia Corneskog couture.

Sofia Corneskog är på plats i butiken den 16 oktober. Här visas ett urval från två separata kollektioner av festklänningar från 2020/2021. Kreationerna är inspirerade av livet i stort – en kontrast mellan det ljuva och råa, det hårda likväl som det mjuka. En kreativ förflyttning i ständig rörelse!

Om Sofia Corneskog couture

Sofia Corneskog har en tydlig målsättning och förväntan med sitt skapande. Varje kvinna ska känna sig absolut vackrast i den kreation som blir just hennes unika exemplar. Plagget ska bära henne, mer än tvärtom, vara en förlängning av den personlighet som ska lyftas fram! Med sin couture vill Sofia inspirera kvinnor att se fler möjligheter i de plagg de väljer att bära ? både för vardag, fest, bröllop och andra högtidsstunder.

Ett svartvitt porträtt av en kvinna med långt ljust hår, som tittar in i kameran

Sömmerskan, med rötter i Småland, har byggt upp sitt varumärke med värdegrund i längtan efter det unika i varje plagg som senare resulterar i den design som signeras Sofia Corneskog Couture. Hon är utbildad vid Textilhögskolan i Borås och har kompletterat med ytterligare en lärlingsutbildning hos Skräddarmästare Lillemor Eriksson i Göteborg.

Med vana, lyhördhet och varsam hand lotsas plaggets nya ägare genom den kreativa processen i Corneskogs ateljé, inredd i det gamla Stationshuset i Bankeryd, strax utanför Jönköping. Kunderna kommer från hela Sverige och plaggen framställs efter konsultation och dialog via skisser, mönster­konstruktion, utprovningar och anpassningar. En toile sys upp och granskas efter exakta mått innan plagget tar form i det utvalda, ofta exklusiva, tyget. Det ingår mycket handsömnad i ett Couture-plagg. Det precisa hantverket förklarar det franska uttrycket som står för sömnadskonst.

Foto överst: Sara Landstedt, Day Fotografi

Information
Biljett ikon
Kostnad: Fri entré
Klocka ikon
Öppettider Följer museets öppettider
Kalender ikon
Startdatum: Lördag, 16 okt, 2021
Kalender ikon
Slutdatum: Söndag, 14 nov, 2021
Plats ikon
Plats: Dag Hammarskjölds plats 2, Jönköping

Ingår i kategori

Kontaktuppgifter
Annika Törnqvist

Butiksansvarig/receptionist