Porträtt av Annie Johansson ute i skogen, i bakgrunden ser man eldslågor och rök

Onsdagskväll med museet: Annie Johansson

Från ekoturism till skogsbrandsbekämpning

Skogen är vårt levebröd, vår natur och andningshål. Med ett förändrat klimat ändras många av våra förutsättningar att sköta vår skog både för produktion, mångfald och sociala värden.

Elden är vårt viktigaste verktyg för att skapa naturvärden och vi kan göra stor nytta för mångfalden. Men nu kommer troligen klimatet innebära högre risker för extrema skogsbränder som påverkar både skogsbrukare och samhället i stort. Vad kan detta innebära för oss i södra Sverige och är vi markägare förberedda?

En berättelse av en skogsägare som satsar på mångfald inom skogsföretaget, som sträcker sig från ekoturism till skogsbrandsbekämpning.

Anmälan/Livesändning

Anmälan till evenemanget på plats öppnar under hösten.
Livesändningen sker här på vår webbplats på utsatt datum och tid. Ingen föranmälan behövs för att ta del av livesändningen.

Evenemanget på plats filmas. Jönköpings läns museum gör ofta foto- och filmdokumentation under aktiviteter och evenemang. För att kunna informera om vår verksamhet ber vi därför om ditt samtycke att publicera bilder/filmer där du syns. Ditt namn kommer inte anges och vi använder bilder och filmer på ett ansvarsfullt sätt. Läs vår integritetspolicy.

Livesändning i Värnamo

Föreläsningen livesänds även i Gummifabriken i Värnamo, på Madame Brasserie & Café, Chambre separée. Anmäl dig under ”Evenemang” hos Värnamo Bibliotek.
Servering finns – så kom gärna i god tid så hinner du köpa fika eller något att dricka!

Onsdagskväll med museet – länsmuseets föreläsningsserie

Sista onsdagen varje månad kl 17:30-18:30 i Röda salen och livesänt (med reservation för ändringar). Vi bjuder in föreläsare från hela Sverige för inblickar och utblickar i olika ämnen. Välkommen att fascineras och inspireras på olika sätt – digitalt eller på plats i museets härliga atmosfär!

Information
Biljett ikon
Kostnad: Fri entré
Kalender ikon
Startdatum: Onsdag, 27 okt, 2021
Klocka ikon
Starttid: 17:30
Varaktighet ikon
Pågår ca: 1 timmar 15 minuter
Plats ikon
Plats: Dag Hammarskjölds plats 2, Jönköping

Ingår i kategori

Kontaktuppgifter
Karin Larsdotter

Koordinator