En kvinna i ljusrosa tröja framför en vintage skänk och en trearmad 60-talslampa med rosa skärmar

Onsdagskväll med museet: Hållbara Sara

Slow fashion

Har du garderoben full, men ingenting att ha på dig? Då är den här föreläsningen något för dig! Inspireras att ta makten över din garderob, bli en hållbar modekonsument – men framför allt – gör ditt modeintresse ännu roligare med härlig kreativitet istället för onödig nykonsumtion.

Slow fashion är hållbart mode utan att göra avkall på varken stil eller modeintresse.

Textilindustrin är den fjärde mest klimat- och miljöskadliga sektorn och står för större utsläpp än flyget och sjöfarten tillsammans. Den berör oss alla eftersom vi alla bär kläder. Vår konsumtion av billiga kläder s.k. ”fast fashion” leder till vattenföroreningar och dumpning av textilavfall, men också exploatering av arbetskraft i låglöneländer. Textilproduktionen fördubblades mellan 2000 och 2015 och konsumtionen av mode förväntas öka med 63 % till 102 miljoner ton år 2030.

Hur blev det så här? Och vad kan du göra år det? Den här föreläsningen ökar din kunskap om problemen med modeindustrin och hur man med sin konsumentmakt kan vara med och förändra den, genom att praktisera Slow fashion.

Om föreläsaren

Sara Olsson är kreatören och influencern @Hållbarasara på Instagram som på ett roligt och inspirerande sätt delar med sig av sina bästa tips för att aktivera din garderob, bli ett proffs på second hand och vintage och en modeaktivist i vardagen.

Anmälan

Anmäl dig till föreläsningen på vår bokningssida.

Föreläsningen är gratis, och vi bjuder på dryck och snacks.
Obs! Vi tar ut en no-show-avgift på 100 kr om du som anmäld inte kommer. Avanmäl dig senast 24h innan aktiviteten via ditt bokningsmail eller hos Besöksservice. 

Livesändning

Livesändningen nås här på vår webbplats, på utsatt datum och tid. Ingen föranmälan behövs. Föreläsningen går att se fram till midnatt samma dag.

Jönköpings lokal-TV sänder också föreläsningen på dessa kanalplatser:
ComHem: 451, Telia: 500, Kalejdo: 380 och Wetternet: 30

Välkommen till Onsdagskväll med museet – på plats eller via livesändning!

Information
Biljett ikon
Kostnad: Fri entré
Kalender ikon
Startdatum: Onsdag, 29 mar, 2023
Klocka ikon
Starttid: 17:30
Varaktighet ikon
Pågår ca: 1 timmar
Plats ikon
Plats: Dag Hammarskjölds plats 2, Jönköping

Ingår i kategori

Kontaktuppgifter
Symbolen för museets logotyp.
Besöksservice

Besöksservice