Porträtt av Evelina Jonasson

Onsdagskväll med museet: Evelina Jonasson

Väck rösten

Att våga följa sina drömmar och stå upp för sina värderingar inom en kreativ bransch är något många drömmer om. Men var börjar man och hur förverkligar man denna dröm?

Evelina Jonassons artistnamn är Eve Jones. Hon är 20 år och studerar för tillfället på den nystartade programmet Ljud- och musikproduktion på yrkeshögskolan i Jönköping. Musikproduktion är hennes huvudfokus men hon deltar gärna i andra kulturella kreationer.

– Vi kan komma långt genom att vara lyhörda och nyfikna, säger Evelina. Nya möjligheter gömmer sig bakom dörrar som inte tycks leda till ens drömmar i första anblick.

Föreläsningen handlar om hur man som kreatör kan börja arbeta i kulturbranschen, bland annat med hjälp av digitaliseringen. Evelina kommer att dela med sig av sin resa, tips och knep för att skaffa sig ett större kontaktnät. Genom bland annat tips från andra kreatörer i till exempel k-popindustrin, grafik och dans visar hon på kreativa samverkansformer inom kulturbranschen som lyfter varandra.

Om föreläsaren

Evelina har samarbetat med Jönköpingsbaserade kreatörer som Noa Edwardsson, Extas, Fri Film och Isac Wendel, men även internationella kreatörer som Harps & Chorus & Faint Louis. För tillfället delar hon en studio med Kevin Blomquist, jobbar som gyminstruktör och utvecklar sin egen verksamhet Audiore Music.

Anmälan

Anmälan för att delta på plats görs på vår bokningssida. Vi bjuder på dryck och snacks.

Livesändning

Livesändningen nås här på vår webbplats, på utsatt datum och tid. Ingen föranmälan behövs för livesändningen.

Jönköpings lokal-TV sänder också föreläsningen på utsatt datum och tid.
De finns på dessa kanalplatser
ComHem: 451, Telia: 500, Kalejdo: 380 och Wetternet: 30

Foto och film
Jönköpings läns museum gör ofta foto- och filmdokumentation under aktiviteter och evenemang. För att kunna informera om vår verksamhet ber vi därför om ditt samtycke att publicera bilder/filmer där du syns. Samtycke görs i samband med anmälan. Ditt namn kommer inte anges och vi använder bilder och filmer på ett ansvarsfullt sätt. Läs vår integritetspolicy.


Onsdagskväll med museet – länsmuseets föreläsningsserie

Sista onsdagen varje månad kl 17:30-18:30 i Röda salen och via livesändning. Vi bjuder in föreläsare från hela Sverige för inblickar och utblickar i olika ämnen. Välkommen att fascineras och inspireras på olika sätt – digitalt eller på plats i museets härliga atmosfär!

 

Information
Biljett ikon
Kostnad: Fri entré
Kalender ikon
Startdatum: Onsdag, 26 okt, 2022
Klocka ikon
Starttid: 17:30
Varaktighet ikon
Pågår ca: 1 timmar
Plats ikon
Plats: Dag Hammarskjölds plats 2, Jönköping

Ingår i kategori

Kontaktuppgifter
Symbolen för museets logotyp.
Besöksservice

Besöksservice