Ett porträtt av Eddie Wheeler i svartvitt. Han har svarta solglasögon och slips på sig, och en vit skjorta. I nederkant skymtas hans rullstol. Porträttet är taget i gatumilljö.

Onsdagskväll med museet: Eddie Wheeler

Att följa sina drömmar trots brant uppförsbacke

Välkomna till en föreläsning med multikonstnären och entreprenören Eddie Wheeler.

Eddie Wheeler har levt livet som rockmusiker och turnerat världen runt. Han har pluggat arkeologi och är passionerat intresserad av historia. Eddie föddes med den mycket ovanliga sjukdomen Osteogenesis imperfecta, dvs. benskörhet, vilket har orsakat över hundra frakturer genom livet. Under åren på turné fick han erfara den bristande tillgängligheten, både på och utanför musikscenen.

Idag jobbar Eddie på Creative Point med att skapa tillgänglig kultur för alla. Ett arbete han belönades för genom att tilldelas det prestigefyllda Planetapriset 2020. Eddie håller en peppande och positiv föreläsning om att följa sina drömmar trots brant uppförsbacke. En inspirerande föreläsning för alla helt enkelt!

Anmälan

Anmälan för att delta på plats görs på vår bokningssida.

Vi bjuder på dryck och snacks vid föreläsningen.

Livesändning

Livesändningen nås här på vår webbplats, på utsatt datum och tid. Ingen föranmälan behövs för livesändningen.

Jönköpings lokal-TV sänder också föreläsningen med denna gång vid ett senare datum och tid.
De finns på dessa kanalplatser
ComHem: 451, Telia: 500, Kalejdo: 380 och Wetternet: 30

 

 

Foto och film
Jönköpings läns museum gör ofta foto- och filmdokumentation under aktiviteter och evenemang. För att kunna informera om vår verksamhet ber vi därför om ditt samtycke att publicera bilder/filmer där du syns. Samtycke görs i samband med anmälan. Ditt namn kommer inte anges och vi använder bilder och filmer på ett ansvarsfullt sätt. Läs vår integritetspolicy.


Onsdagskväll med museet – länsmuseets föreläsningsserie

Sista onsdagen varje månad kl 17:30-18:30 i Röda salen och via livesändning. Vi bjuder in föreläsare från hela Sverige för inblickar och utblickar i olika ämnen. Välkommen att fascineras och inspireras på olika sätt – digitalt eller på plats i museets härliga atmosfär!

 

Information
Biljett ikon
Kostnad: Fri entré
Kalender ikon
Startdatum: Onsdag, 30 nov, 2022
Klocka ikon
Starttid: 17:30
Varaktighet ikon
Pågår ca: 1 timmar
Plats ikon
Plats: Dag Hammarskjölds plats 2, Jönköping

Ingår i kategori

Kontaktuppgifter
Symbolen för museets logotyp.
Besöksservice

Besöksservice