Två elever vid en skolbänk

Normstorm

Elever i några av kommunens högstadie- och gymnasieskolor har genom projektet Normstorm skapat konst som ifrågasätter normer. 

Är vår stad en tolerant, öppen, trygg och kreativ stad? I projektet Normstorm har elever diskuterat samhällets olika normer och värderingar och i det arbetet skapat normkritisk och konst. Resultatet visas på Jönköpings läns museum och i Juneporten. Motiven ställer frågor, väcker tankar och uppmuntrar till samtal och diskussioner kring normer och deras betydelse för jämställdhet och jämlikhet.

Medverkande

I årets utställning medverkar elever från LBS Kreativa Gymnasiet, Rosenlundsskolan, Stadsgårdsskolan, Junedalsskolan, Ribbaskolan och Per Brahegymnasiet.

Normstorm är ett samarbete mellan skolorna, Jönköpings kommun, Kvinno- & tjejjouren Jönköping, Mediacenter Jönköpings län och Jönköpings läns museum. Projektet har drivits i kommunen sedan 2012. Vill du veta mer om projektet – gå in på jonkoping.se/normstrom

Boka visning

Vill du besöka utställningen med din elev- eller ungdomsgrupp tillsammans med en pedagog? Det finnas möjlighet att boka visning och efterföljande workshop på tisdagar, onsdagar och torsdagar under hela utställningsperioden.

Kontakta Karin Larsdotter 036-301873, besoksservice@jkpglm.se

Foto överst på sidan: Det omvända klassrummet, av Hanno Siefert och Julian Sundin.

Information
Biljett ikon
Kostnad: Fri entré
Klocka ikon
Öppettider Följer museets öppettider
Kalender ikon
Startdatum: Torsdag, 25 apr, 2019
Klocka ikon
Starttid: 17:00
Kalender ikon
Slutdatum: Söndag, 25 aug, 2019
Organisatör ikon
Arrangeras med: Jönköpings kommun, Kvinno- & tjejjouren Jönköping, Mediacenter Jönköpings län
Plats ikon
Plats: Jönköpings läns museum, Dag Hammarskjölds plats 2, Jönköping

Ingår i kategori

Kontaktuppgifter
Josefine Ottosson
Josefine Ottosson

Verksamhetsutvecklare pedagogik