Kvarteret Arken - en svartvit arkivbild på byggnader

Inställd: Premiärvisning Kvarteret Arken

Evenemanget är tyvärr inställt. Med anledning av Folkhälsomyndighetens rekommendationer ställer vi in publika programpunkter såsom visningar och föreläsningar. Våra utställningar håller öppet som vanligt, tills vidare. Läs mer om hur länsmuseet hanterar risken för Coronaviruset.

Filmen om kvarteret Arken i Jönköping premiärvisas lördag och söndag den 25-26 april.

Kvarteret Arken är det kvarter där Smedjegatan möter Östra Storgatan, mellan Hoppets Torg och Hamnkanalen. Filmen berättar om människor och bebyggelse under 400 år. Det är samtidigt en historia om Jönköpings utveckling från 1600-talets början till andra världskriget då hela kvarteret rivs och det nya Handelsbankshuset uppförs.

Filmen är ca 20 minuter lång. Visningen pågår efter rullande schema under hela dagen i Röda salen.

Filmvisningen ingår som en del av Jönköping öster firar 400 år.

Den 26 april 1620 fick Jönköping nya stadsprivilegier av Gustav II Adolf i samband med att staden flyttades till nuvarande Öster i Jönköping. I programmet för firandet finns allt från konserter, föreläsningar, jubileumsbakelse och filmpremiär till visning av privilegiebreven. Firandet koncentreras till området kring Hovrättstorget, Östra Storgatan, Smedjegatan samt Arkivhuset, Stadsbiblioteket och Jönköpings läns museum.

Information
Biljett ikon
Kostnad: Fri entré
Klocka ikon
Öppettider Följer museets öppettider
Kalender ikon
Startdatum: Lördag, 25 apr, 2020
Kalender ikon
Slutdatum: Söndag, 26 apr, 2020
Plats ikon
Plats: Dag Hammarskjölds plats 2, Jönköping

Ingår i kategori

Kontaktuppgifter
Mikael Nordström

Enhetschef