Logotyp för H.M. Konungens jubileumsår 2022

Kungen var här!

Jubileumsåret 2023 firar H.M. Konungen 50 år på tronen och det är också 500 år sedan Gustav Vasa blev Sveriges konung. Det uppmärksammas med kungligt besök i Sveriges alla 21 län, och den 16 februari besöker kungaparet Jönköping. Som en del av firandet visas en fotoutställning producerad i samverkan med Jönköpings läns museum.

Länsbesöket inleds på Kulturhuset Spira där fotoutställningen visas, tillsammans med ett scenprogram framfört av Smålands Musik och Teater. Kungaparet kommer därefter att åka kortege från Hovrättstorget genom city till Magnus Ladulås plats.

Kungen var här! uppmärksammar de 50 år som kung Carl XVI Gustaf har verkat för Sverige som statschef. Vilka uppdrag har en kung idag och hur har det sett ut historiskt? Monarkin har lämnat många avtryck i vår gemensamma historia. Makt, arv, representation och en enande roll är några viktiga ledord.

Tillsammans med Kungl. Hovstaternas officiella porträtt visas fotografier från kungens besök i länet.

Lämna avtryck

Under åren har många tillfällen getts att möta kungen. Kanske var du med under ett jubileum, en prisutdelning eller är en av länets många entreprenörer och företagare? För alla som besöker utställningen finns chans att skicka en hälsning till kungen eller dela ett minne från ett kungligt besök.

Utställningen visas på Kulturhuset Spira till och med 6 mars.

Information
Biljett ikon
Kostnad: Fri entré
Klocka ikon
Öppettider Följer inte museets öppettider
Kalender ikon
Startdatum: Torsdag, 16 feb, 2023
Kalender ikon
Slutdatum: Måndag, 6 mar, 2023
Plats ikon
Plats: Kulturgatan 3, Jönköping

Ingår i kategori

Kontaktuppgifter
Logotyp för Jönköpings läns museum
Vera Zherdev

Museipedagog och producent