Gammal karta över Säbysjön

Kulturvandring: Säby sockencentrum och Säbydalen – landskapet som bytte riktning

Under nationella arkeologidagen besöker vi Säby sockencentrum och Säbydalen. 

Säby sockencentrum och Säbydalen – landskapet som bytte riktning (Tranås) Landskap är i ständig förändring, men på vissa ställen är förändringarna mer genomgripande än på andra. De äldre kartorna visar oss ett helt annat landskap kring Säby by än det vi hittar i dag. I dalen har många strukturer levt kvar fram till nutid, men vad fanns här innan sätesgårdarnas tid? Genom äldre kartor och vandring i området försöker vi hitta spåren efter det gamla i det nya. Guide: Ådel Vestbö Franzén, kulturgeograf. Samling: vid Säby kyrka. Säby kyrka ligger utmed väg 32 (Eksjö-Tranås). Från Jönköping: E4 till Gränna, sen väg 133 mot Tranås.

Tillgänglighet: Vandringen sker på en spång i Säbysjön och i terräng där det kan vara svårframkomligt med rullator eller rullstol.

Önskar du ytterligare information är du välkommen att kontakta Ådel Vestbö Franzén, se kontaktuppgifter.

Parkering finns vid Säby kyrka.

Kulturvandringen ingår i programserien ”Kulturvandringar i länet och staden 2018” som Jönköpings läns museum arrangerar. Deltagarna får veta mer om historiska platser i Jönköpings län, hur det var att leva förr och ta del av spännande byggnadshistorier. Samtliga 10 vandringar är gratis. 

Här hittar du alla Kulturvandringar i länet och staden >

Information
Biljett ikon
Kostnad: Fri entré
Kalender ikon
Startdatum: Söndag, 26 aug, 2018
Klocka ikon
Starttid: 13:00
Varaktighet ikon
Pågår ca: 2 timmar
Plats ikon
Plats: Säby sockencentrum och Säbydalen

Ingår i kategori

Kontaktuppgifter
Ådel Franzen
Ådel Vestbö Franzén

Kulturgeograf