Vit kyrka med kyrkogård framför

Kulturvandring: Hjärtlanda kyrka

Hjärtlanda kyrka är den minsta av de så kallade Njudungskyrkorna och har endast genomgått smärre förändringar sedan den byggdes under 1100-talet. Den välbevarade romanska absidkyrkan med medeltida murverk och takstolar utgör ett historiskt dokument av nationellt intresse. Följ med på en visning av kyrkan både utvändigt och invändigt. Vi tittar även på det omgivande landskapet med sina järnåldersgravfält och vilken betydelse stormanssläkter under vikingatiden haft för kyrkobygget och hela bygden. Guide: Susanne Haltiner Nordström, arkeolog. Samling: Hjärtlanda kyrka.

Tillgänglighet: Vandringen sker inne i kyrkan samt på gräsmattor och grusgångar där rullator och rullstol kan ta sig fram. Toalett finns på platsen. Önskar du ytterligare information är du välkommen att kontakta Susanne Nordström, se kontaktuppgifter.

Kulturvandringen ingår i programserien ”Kulturvandringar i länet och staden 2018” som Jönköpings läns museum arrangerar. Deltagarna får veta mer om historiska platser i Jönköpings län, hur det var att leva förr och ta del av spännande byggnadshistorier. Samtliga 10 vandringar är gratis. 

Här hittar du alla Kulturvandringar i länet och staden >

Information
Biljett ikon
Kostnad: Fri entré
Kalender ikon
Startdatum: Söndag, 9 sep, 2018
Klocka ikon
Starttid: 13:00
Varaktighet ikon
Pågår ca: 1 timmar 30 minuter
Plats ikon
Plats: Hjärtlanda kyrka

Ingår i kategori

Kontaktuppgifter
Bild saknas.
Susanne Nordström

Arkeolog